Newsroom

Newsroom

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για το φονικό της Πάρου

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων ληστών που σκότωσαν τον 54χρονο οδηγό ταξί Δημήτρη…

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων ληστών που σκότωσαν τον 54χρονο οδηγό ταξί Δημήτρη Μίχα στη Νάουσα της Πάρου όταν εκείνος προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή τους από υποκατάστημα της Alpha Bank, το οποίο είχαν ληστέψει. Οι αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις του νησιού κινητοποιήθηκαν και λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν το αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν οι ληστές, να καίγεται στην παραθαλάσια περιοχή Νταμουλή κοντά στον Αμπελά. Στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνδράμει ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί σκύλοι και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ από την Αττική και γειτονικά νησιά.

Από την τράπεζα παραδόθηκε το βίντεο της ένοπλης ληστείας τόσο μέσα στην τράπεζα όσο και έξω από αυτήν και το οποίο εμφανίζει εικόνες από την ληστεία αλλά και την δολοφονία του ταξιτζή.

Το βίντεο στάλθηκε στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Πάρου όπου οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ατιικής αλλά και της Σύρου εξετάζουν το βίντεο και το δείχνουν στους αυτόπτες μάρτυρες μήπως και να αναγνωρίσουν τους δράστες. Ο μοναδικός κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας και προέρχεται από πιστόλι των 9 χιλιοστών στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προέρχεται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε ανάλογες ενέργειες. Το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες αποεδείχθη ότι είχε κλαπεί από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Αθήνα και εξετάζεται από τους ειδικούς των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία και ίχνη DNA.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας όσον αφορά την ταυτότητα των δραστών είναι ότι είναι αλλοδαποί και πιο συγκεκριμένα Αλβανοί.