Αιχμάλωτοι οι συνεργάτες του Τζιχάντι Τζον – Ποιά είναι τα προφίλ των δύο ανδρών

Στα χέρια των Κούρδων και έπειτα των Αμερικανικών βρέθηκε ένας από τους πιο σκληρούς βασανιστές του Ισλαμικού Κράτους και συνεργάτης του δήμιου του ISIS, Τζιχάντι Τζον, που ευθύνεται για τουλάχιστον 27 εκτελέσεις.

5a7d7fef1dc524851e8b4567

Οι Αλεξάντα Κότεϊ και Ελ Σαφι Ελσέιχ, δύο άνδρες που ήταν στενοί συνεργάτες του δήμιου του ISIS, Τζιχάντι Τζον, ανήκαν στην ομάδα που ονομάστηκε «Beatles του ISIS».

Οι Κότεϊ και Ελσέιχ ήταν μέλη της ομάδας του πιο αιμοσταγούς δήμιου του ISIS. Εξαιτίας της βρετανικής προφοράς τους, είχαν πάρει το όνομα Beatles του ISIS. Ο Τζιχάντι Τζον σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία τον Νοέμβριο του 2015 αλλά οι άλλοι δυο ήταν ελεύθεροι μέχρι που «έπεσαν» στα χέρια των Κούρδων μαχητών και στη συνέχεια των Αμερικανών.

Η σύλληψή των δύο έγινε τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια των μαχών στα τελευταία προπύργια του ISIS, κοντά στον Ευφράτη, στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία, και αναγνωρίστηκαν από τα αποτυπώματα και τα βιομετρικά τους στοιχεία.

Πλέον, κανείς δεν ξέρει ποια είναι η τύχη τους από τη στιγμή που οι Κούρδοι τους παρέδωσαν στους Αμερικανούς, με πιθανότερο το σενάριο να τους κρατούν οι Αμερικάνοι μέχρι να δικαστούν.

Οι δυο συλληφθέντες μάλλον εμπλέκονται σε τουλάχιστον τρεις δολοφονίες Αμερικανών πολιτών, και φέρεται να έχουν πληροφορίες για το που βρίσκονται άλλοι όμηροι, ανάμεσά τους ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, ο οποίος απήχθη το 2012 και από τότε οι τζιχαντιστές τον έχουν βάλει να «πρωταγωνιστήσει» σε πολλά προπαγανδιστικά τους video.

Συνολικά, εκτιμάται ότι οι Κότεϊ και Ελσέιχ είναι δυο από τους πιο σκληρούς βασανιστές του ISIS και εμπλέκονται σε 27 εκτελέσεις.

Οι τέσσερις Βρετανοί που είχαν δημιουργήσει τη συμμορία των Beatles του Ισλαμικού Κράτους προέρχονταν από το Λονδίνο και συνδέονται με σειρά απαγωγών και δολοφονιών σε Συρία και Ιράκ. Ήταν επίσης γνωστοί  για διάφορους βασανισμούς, πνιγμούς και εκτελέσεις με σταύρωση, μεταξύ των οποίων οι εκτελέσεις on camera των Βρετανών εθελοντών Ντέιβιντ Χάινς και Άλαν Χένινγκ. 

O

Αλεξάντα Κότεϊ,  βρετανός, με καταγωγή από την Κύπρο και τη Γκάνα, πιθανότατα εμπλέκεται στις πιο σκληρές εκτελέσεις των «Beatles» με ακραίες μεθόδους βασανιστηρίων, όπως ηλεκτροσόκ και πνιγμοί.

Οπαδός της QPR, ο 34χρονος Κότεϊ στρατολογούσε και μέλη στο ISIS, αναλαμβάνοντας τη «χρέωση» να πείσει νεαρούς Βρετανούς να ενταχθούν στον ISIS. Τον Ιανουάριο του 2017, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Κόμεϊ είναι μέλος του ISIS.

Ο Ελσέιχ, ενώ έγινε γνωστός για τους πνιγμούς, τις εικονικές εκτελέσεις και τη σταύρωση των θυμάτων του, δεν ήταν πάντα ένας αιμοσταγής βασανιστής. Κάποτε, όταν έμενε στο Γουάιτ Σίτι στο δυτικό Λονδίνο, του άρεσαν οι Spice Girls. Ήταν οπαδός της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και δούλευε ως μηχανικός σε συνεργείο. Γεννήθηκε στο Σουδάν αλλά η οικογένειά του έφυγε από τη χώρα για τη Βρετανία στις αρχές του 1990.

Ο πατέρας του που ακόμη ζει στο Λονδίνο και δουλεύει ως μεταφραστής, είπε πως ο γιος του εντάχθηκε στον ISIS στις αρχές του 2012. Στη Συρία και στους τζιχαντιστές τον είχε ακολουθήσει ο 17χρονος

αδερφός του, ο οποίος σκοτώθηκε στο Ιράκ πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Πηγή: Daily Mail

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…