Newsroom

Newsroom

Αξιωματούχος Ε.Ε.: Δανειστές – ΔΝΤ συμφώνησαν για κοινή στάση απέναντι στην Ελλάδα

Σε συμφωνία κατέληξαν ΕΕ και ΔΝΤ όσον αφορά το ζήτημα της Ελλάδας, η οποία θα παρουσιαστεί στην απογευματινή συνάντηση σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε στο Reuters, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

589d97a51dc5243d3d8b4595

«Υπάρχει συμφωνία για ενιαίο μέτωπο στην απογευματινή συνάντηση, η οποία θα αφορά την Ελλάδα» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι η έκβαση της σημερινής συνάντησης εξακολουθεί να είναι αβέβαιη.

«Δεν είναι σαφές αν η Αθήνα θα αποδεχθεί τις προτάσεις μας» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Θα δούμε τι θα βγει από αυτό» κατέληξε.

Μια ακόμη πηγή ανέφερε επίσης, ότι η συνάντηση θα εστιάσει στα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου, μετά το 2018. Οι διαβουλεύσεις, όπως εξήγησε, θα αφορούν τα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

«Υπάρχει μία λίστα μέτρων, τα οποία θα χρειαστούν να περάσουν τώρα από την ελληνική Βουλή και θα εφαρμοστούν μετά το 2018, σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους» έσπευσε να προσθέσει η ίδια πηγή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ επισήμανε πως το κύριο θέμα συζήτησης στη σημερινή συνάντηση θα είναι το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος και όχι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…