Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση σκόπιμα επενδύει στον βούρκο και τον καθοδηγεί

«Η κυβέρνηση καθοδηγεί έναν βούρκο κασετών και δήθεν σκανδάλων για να μην συζητούμε τα πραγματικά, τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έχει επιλέξει να επενδύσει σε αυτόν τον βούρκο και το κάνει σκόπιμα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο Mega.

«Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας είναι διαλυτικά» και «φέρνουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με δύο επιλογέςήνα απολυθούν ή να έχουν πάρα πολύ μεγάλη μείωση μισθού», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός την Παρασκευή ανακοίνωσε πως «σε όλο τον τομέα του τουρισμού το μόνο που έχει να κάνει είναι να αναστείλει την εργασία».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «με τις πολιτικές της κυβέρνησης επιστρέφουμε σε εποχές δευτέρου μνημονίου, εποχές ραγδαίας ύφεσης, εκτίναξης της ανεργίας, μείωσης του εισοδήματος των πολιτών και εργαζόμενων φτωχών», αυτές οι επιλογές «δεν φέρνουν μόνο κοινωνικό όλεθρο αλλά είναι και αναποτελεσματικές οικονομικά, είναι ένας φαύλος κύκλος ο οποίος οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερη υφεσιακή τάση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ» και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ενίσχυσή τους με «άμεση ρευστότητα, μέσω μη επιστρεπτέας ενίσχυσης». Στα δημόσια ταμεία, επισήμανε, «υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο που ξεπερνά τα 37 δισ. ευρώ», ένα μέρος των χρημάτων από αυτό το“μαξιλάρι” που άφησε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αξιοποιηθούν και να πέσουν στην πραγματική οικονομία, για να στηριχθούν οι μισθοί, οι θέσεις εργασίας και η λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε,επίσης, ότι ο κ. Βρούτσης «έχει φέρει ξανά σε πολύ σοβαρά ελλείμματα τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε πλεονασματικά» και «έχει αυξήσει δραματικά τις εκκρεμείς συντάξεις κατά τους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ», αυτή τη στιγμή «υπάρχει σοβαρός τριγμός στα ασφαλιστικά ταμεία και το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ΝΔ θα κληθούν να το πληρώσουν οι πολίτες».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αν ήθελε θα είχε κλείσει αυτή τη συζήτηση. Αν λάβει μία τέτοια απόφαση θα το κάνει γιατί φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν τη βαθιά οικονομική κρίση λόγω των δικών του επιλογών. Οι πολίτες θα εκτιμήσουν αρνητικά μία ενδεχόμενη τέτοια απόφαση. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι προγραμματικά και θα είναι ευκαιρία για να διαμορφωθεί μία προοδευτική πλειοψηφία».