Newsroom

Newsroom

Άχρηστο και αχρείαστο το «πλωτό φράγμα Στεφανή» – Στα σκουπίδια 500.000 ευρώ

Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην αποτροπή ροών... Την υπόθεση για το πλωτό φράγμα την είχε αποκαλύψει το Documentonews.gr

rsz prosfiges

Θα ζητήσει ευθύνες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για κάτι που κόστισε 500.000 ευρώ στους έλληνες φορολογούμενους;

Η φαεινή ιδέα των «άριστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απλώσουν ένα πλωτό φράγμα στο Αιγαίο για να εμποδίζουν τους πρόσφυγες να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια πετάγεται στα σκουπίδια σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

 

5f48aaab825e6343f35b1642
Το δημοσίευμα της Καθημερινής

Την υπόθεση για το πλωτό φράγμα την είχε αποκαλύψει το Documentonews.gr. Στη συνέχεια, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τρόπους ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων και ότι προχωρά δοκιμαστικά στην τοποθέτηση πλωτού φράγματος στο πλαίσιο μείωσης ροών προσφύγων στο Αιγαίο, αλά… Έβρος. Μάλιστα είχε διευκρινισθεί από το κυβερνητικό επιτελείο ότι θα ήταν δοκιμαστική η λειτουργία του πλωτού συστήματος το οποίο κόστισε 500.000 ευρώ.

Στο σημερινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το φράγμα επρόκειτο να παραληφθεί από το υπουργείο Αμυνας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας με έγγραφό τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας προετοίμασαν το έδαφος για την παραλαβή του από το Λιμενικό, το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε πρόθυμο να εντάξουν το πλωτό φράγμα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους.

Τονίζεται μάλιστα ότι εκτός από τον κίνδυνο πρόκλησης ναυαγίων η τοποθέτησή του στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας θα εξυπηρετούσε τους διακινητές οι οποίοι θα κατηύθυναν τις λέμβους πάνω στο πλωτό φράγμα υποχρεώνοντας το Λιμενικό να περισυλλέξει τους μετανάστες.

Μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα ότι υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια από το Λιμενικό, ένα από τα οποία είναι να αξιοποιηθεί σε ασκήσεις και εκπαιδεύσεις επί θεμάτων αντιρρύπανσης.

Το ερώτημα είναι ποιοι εγκέφαλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχαν την ιδέα και σχεδίασαν την αγορά του πλωτού φράγματος το οποίο στοίχισε στον ελληνικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ στις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, όπου το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να περικόψει συντάξεις και το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μόλις την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ.

Άραγε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ευθύνες από κάποιους ή θα περάσει και αυτό έτσι;

Πηγή: documentonews.gr

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

oaka

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

Δεν μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το παιχνίδι με την Μακάμπι, γεμάτο το…

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

AP19273687873353

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

Oι εταιρείες γνώριζαν ότι το δραστικό συστατικό του Zantac, η ρανιτιδίνη, θα μπορούσε να μετατραπεί…