Newsroom

Newsroom

Αγωνία και έντονες αντιδράσεις για την παύση στο παιδοκαρδιοχειρουργικό του «Αγία Σοφία»

Το μόνο δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της Ελλάδας βρίσκεται εκτός λειτουργίας και κινδυνεύει η ζωή αθώων παιδιών  

4816687 1

 Μεγάλη η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οικογενειών με παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες μετά την αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες, στην προσπάθειά του να αναδείξει την σοβαρότητα του θέματος, κάνει δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας να παρέμβουν άμεσα, με δεδομένο ότι ο κίνδυνος για τους ανήλικους ασθενείς αλλά και τα  βρέφη είναι τεράστιος, αν ληφθεί υπόψιν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα προσφεύγουν παιδιά από κατά κανόνα χαμηλές εισοδηματικά οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να αναταποκριθούν στο κόστος μιας ιδιωτικής κλινικής.

Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» έχουν οδηγήσει στην ολοκληρωτική αναστολή της λειτουργίας του, με δυσάρεστες επιπτώσεις για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων και σοβαρών ιατρικών πράξεων του εν λόγω τμήματος έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αυτών των παιδιών, εάν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο τμήμα απευθύνονται παιδιά προερχόμενα από οικογένειες με χαμηλό εισοδηματικό προφίλ, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος νοσηλείας εκτός δημόσιων νοσοκομείων.

Η ΕΣΑμεΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά από το υπουργείο να επιληφθεί άμεσα.

Άφαντος ο Βασίλης Κικίλιας 

Και ενώ οι  χιλιάδες οικογένειες που έχουν παιδιά σε σοβαρή κατάσταση, περιμένουν τον υπουργό υγείας, Βασίλη Κικίλια, να εμφανιστεί και να πάρει θέση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, εκείνος είναι άφαντος. Μάλιστα στις 20 Μαΐου  η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά είχε  καταγγέλλει την αδρανοποίηση της  παιδοκαρδιοχειρουργικης κλινικής αλλά και πάλι το υπουργείο υγείας τηρούσε σιγή ιχθύος…

 Μετά και τις έντονες αντιδράσεις στο twitter το υπουργείο Υγείας έβγαλε μια ανακοίνωση περισσότερο για να την βγάλει , καθώς ουσιαστικά δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με το αν και πότε θα επαναλειτουργήσει το κέντρο όπως και αν υπάρχει σχέδιο για την διάσωση του.  

Η  Απάντηση λοιπόν στις καταγγελίες για παύση λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, που έδωσε  το υπουργείο Υγείας ήταν η εξής: 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται από το ‘Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο’, κάτι που γινόταν και πριν την περίοδο του κορονοϊού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, από μία μεγάλη δωρεά που υπήρχε σε εξέλιξη.

Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του ΩΚΚ έτσι ώστε αυτά που χρήζουν αντιμετώπισης να πραγματοποιούνται άμεσα.

Όλα τα περιστατικά που χειρουργούνται στο ΩΚΚ δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, πραγματοποιούνται δε σε ένα Νοσοκομείο του οποίου η φήμη είναι διεθνής για τις επεμβάσεις καρδιάς.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’, υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων.

Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού”.

«Πόρτα» σε γιατρό  από την διοίκηση του «Αγία Σοφία»

«Πόρτα» από την διοίκηση του «Αγία Σοφία» σε κορυφαίο παιδοκαρδιοχειρουργό που προσφέρθηκε (με την ομάδα του) να βοηθήσουν στο Ωνάσειο ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας επειδή έκλεισε το κέντρο τους για…ανακαίνιση 

Η διοίκηση του νοσοκομείου που διορίστηκε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια τον αγνόησε προκλητικά και προσβλητικά, όπως περιγράφει ο ίδιος με ανάρτησή του.

Έντονες αντιδράσεις στα social media για την αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου

Η είδηση για την αναστολή της λειτουργίας του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», ήδη έβαλε φωτιά στα social media, με τους περισσότερους χρήστες εκτός ότι είναι συγγενείς παιδιών που πάσχουν και χρήζουν άμεσης περίθαλψης, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αντιδρούν με την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για επιλεκτική τακτική στην δημόσιο Υγεία, αναφέροντας: ”Χρήματα για τα κανάλια βρήκανε. Χρήματα για τα 200 χρόνια με την Γιάννα βρήκανε. Χρήματα για την Aegean βρήκανε. Για το #ΠαιδοκαρδιοχειρουργικόΑγίαΣοφία δυσκολεύονται

 

 

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…