Newsroom

Newsroom

Αγωνία για τέσσερα πύρινα μέτωπα

Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα που για τρίτο 24ωρο παραμένει σε πύρινο κλοιό.

ΕΚ - Πυρκαγια Ηλεια

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένουν να αναχαιτιστούν τα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Ρόδο, Λακωνία και Κορινθία.Η  νύχτα προμηνύεται δύσκολη, αφού παρά το γεγονός ότι το απόγευμα της Τετάρτης (19/7) σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι είχαν κοπάσει, το βράδυ αυξήθηκε ξανά η ένταση και τα μποφόρ έγιναν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της Πυροσβεστικής μέσα στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής τα μεγαλύτερα μέτωπα μαίνονται στη Δυτική Αττική και τη Ρόδο.

 

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Δυτική Αττική

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φωτιές στη Δυτική Αττική με τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο να είναι οι περιοχές με τις πιο ενεργές εστίες, από τη φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια Βοιωτίας και που συνεχίζουν να απασχολούν έντονα την Πυροσβεστική εξαιτίας των συνεχιζόμενων αναζωπυρώσεων κυρίως στον οικισμό Στεφάνη.

Το απόγευμα προληπτική εντολή εκκένωσης είχε δοθεί στο χωριό Λεύκες, ενώ μάχη διεξάγουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές για να μην περάσει η φωτιά προς τον δρυμό της Πάρνηθας. Η πύρινη λαίλαπα σάρωσε τη Νέα Ζωή, ενώ πλησίασε την Άνω Βλυχάδα. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Αγία Σωτήρα. Ωστόσο κανονικά διεξάγεται προς το παρόν η κυκλοφορία στη νέα, αλλά και την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

 

Βελτιωμένη, αλλά ακόμα επικίνδυνη η εικόνα στο Λουτράκι

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά στο Λουτράκι και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, όπως στις περιοχές του Αγίου Χαραλάμπου και το Σουσάκι. Έπειτα από συνεχείς αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά μέχρι και αργά το βράδυ δεν είχε οριοθετηθεί, αλλά η εικόνα είναι βελτιωμένη και στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες και 43 οχήματα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Σπάρτη

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς στη Σπάρτη που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στο παλιό αεροδρόμιο της Σπάρτης, χωρίς ωστόσο να έχουν τεθεί υπο έλεγχο. Υπάρχουν ωστόσο αναζωπυρώσεις στο μέτωπο, όπου η φωτιά βρίσκεται σε μικρή ύφεση, με σύμμαχο τη μείωση της έντασης των ανέμων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατάσταση στην περιοχή του Δαφνίου του Δήμου Ευρώτα είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες. Η περιοχή είναι δύσβατη, με αρκετές ενεργές εστίες. Η φωτιά που ξεκίνησε από το Πυρί και επεκτάθηκε προς το χωριό Δαφνί, έχει κάψει κυρίως ελιές, ενώ δεν απειλήθηκε οικισμός.

 

Στη Ρόδο και στην περιοχή του χωριού Απόλλωνας επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς. Αργά το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Ωστόσο, το βράδυ ακολούθησε ανάκληση της εντολής αυτής.

Η κατάσταση στο νησί, κρίνεται εκτός ελέγχου, αφού έχουν καεί χιλιόμετρα παρθένου δάσους, ενώ οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτα μέτωπα, όπως τον Έμπωνα και τον Προφήτη Ηλία.

 

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…