Αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτει η Κατερίνα Παπακώστα (video)

Την στοχοποίησή της από κόσμο εντός των κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Η Κατερίνα Παπακώστα πρόκειται να καταθέσει αγωγή εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι αύριο, όπως είπε χαρακτηριστικά σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για πολιτική δυσφήμιση εναντίον της, διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά και «εξοντωτικές πράξεις που εκτρέφουν το αυγό του φιδιού» από πλευράς του προέδρου της ΝΔ.

«Η αγωγή έχει ως στόχο να ξαναδούμε τη σημαίνει βουλευτής στη κοινοβουλευτική δημοκρατία» σημείωσε η υφυπουργός, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «είναι θέμα της Βουλής να κρίνει και να αποφασίσει για την αγωγή. Οι βουλευτές θα αποφασίσουν αν δέχονται τις “συνήθεις πρακτικές” που λέει η Ν.Δ.». 

Απαντώντας στα περί «πολιτικής εξαγοράς» και «προδοσίας» για το ζήτημα που προέκυψε με την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από έξι βουλευτές, που ζήτησαν να προσμετράται η ψήφος τους με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε την απαξιωτική «επίθεση στο θεσμό του βουλευτή με κατακλείδα τους “6”» από τον πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπο της Ν.Δ., «εκφραστή της γραμμής του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η κ. Παπακώστα σημείωσε επίσης πως ο κ. Κυρανάκης ονόμασε «συνήθη πρακτική» τα απειλητικά μηνύματα για τη ζωή των βουλευτών και των οικογενειών τους, τα οποία στάλθηκαν με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «εξωθεσμική εκτροπή» να «πυροβολείται» ο βουλευτής για την άποψή του και το γεγονός ότι την μεταφράζει σε ψήφους, όπως και «απαράδεκτο» να αποκαλείται «κουρελού» και «πουλημένη» μία κυβέρνηση με βουλευτές που εκλέχτηκαν από τον ελληνικό λαό.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσχώρησή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, η υφυπουργός απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα πάρει το κόμμα της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος, η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «όμηρο» της ακραίας πτέρυγας του κόμματός του στην οποία η ίδια εναντιώθηκε και γι’ αυτό διεγράφη.

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Ο ιδρυτής του WikiLeaks που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο…

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που…

«Καρφί» από τον Στρατηγό Πουλιανίτη για τις αποκαλύψεις Documento για τις παρακολουθήσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Καρφί» από τον Στρατηγό Πουλιανίτη για τις αποκαλύψεις Documento για τις παρακολουθήσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ένας στρατηγός εν αποστρατεία τα είπε «έξω από τα δόντια» για τις σημερινές αποκαλύψεις της…