Newsroom

Newsroom

Άγιοι Ισίδωροι: 5 κρίσιμα ερωτήματα για τον «τσαρλατάνο θαυματοποιό»

Ένα πρωτοφανές κρεσέντο απείθειας από τον π. Δημήτριο, που φαίνεται να επιμένει ότι θα συνεχίσει τα ίδια όπου κι αν είναι!

papa dimitris 22 main again

Περισσότερο μπέρδεψε παρά έλυσε τον γόρδιο δεσμό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού η νέα τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στη συνέντευξή του για την προκλητική στάση του αμετανόητου ιερέα των Αγ. Ισιδώρων, ο οποίος εξακολουθεί να προκαλεί παρά το τελεσίγραφο Ιερώνυμου! Παρά το πρωτοφανές κρεσέντο απείθειας από τον π. Δημήτριο, που φαίνεται να επιμένει ότι θα συνεχίσει τα ίδια όπου κι αν είναι, Ο Ιερώνυμος στην Ιερά Σύνοδο δεν ήταν τόσο σκληρός. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ, στη  συνέντευξή του εμφανίστηκε μεν ως «πατέρας», όπως είπε, αλλά παραδέχτηκε πως η έκθεση του μητροπολίτη Λαρίσης «δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα».

Με λίγα λόγια, ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε πως ο π. Δημήτρης Λουπασάκης «αγγίζει» την αγυρτεία και εμπαίζει τους «αφελείς» που τον πιστεύουν. Λόγια του Αρχιεπισκόπου, πάνω κάτω. Ο Αρχιεπίσκοπος τους έστειλε τελεσίγραφο, όμως ο π. Δημήτριος σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο απείθειας στον επίσκοπό του (που τυχαίνει να είναι και Αρχιεπίσκοπος!) φαίνεται να επιμένει πως θα συνεχίσει τα ίδια. Είτε μείνει στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, είτε τον στείλουν σε κάποιο άλλο μοναστήρι.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και τα θέτει όλο και εντονότερα το Σώμα της ιεραρχίας. Τη στιγμή βεβαίως που, όπως λέει ο Αρχιεπίσκοπος, έχει αναδείξει σχεδόν το 75% της Ιεραρχίας, ποιος θα τολμήσει να τα εκφράσει δημόσια; Γι’ αυτό, όπως τα σιγοψιθυρίζουν οι μητροπολίτες μεταξύ τους.

Πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι τι αλλάζει αν μετατεθεί ο π. Δημήτριος από τους Αγίους Ισιδώρους. Στη δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής θα είναι, είτε στον Λυκαβηττό είτε στη Βάρη. Επομένως, για ποιο λόγο τώρα να αλλάξει με το καινούργιο καθεστώς, αφού προηγουμένως δεν υπάκουε; Και από απλός παπάς ενορίας, του δίνουν και ένα μοναστήρι να χειρίζεται…

Δεύτερο ερώτημα που κυκλοφορεί είναι για ποιο λόγο ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία πρέπει να μεριμνήσουν για μια ομάδα δεκαπέντε νεαρών υποψήφιων μοναχών και δεν ενδιαφέρθηκαν για τους χιλιάδες «αφελείς», κατά τον μακαριότατο, πιστούς που ακολουθούν φανατικά έναν «αγύρτη» ιερέα.

Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί δεν έχει γίνει οικονομικός έλεγχος από την Εκκλησία σε έναν ναό όπου χιλιάδες πιστοί αφήνουν κάθε μέρα για πολλά χρόνια τον οβολό τους. Γιατί ο π. Δημήτριος υποστηρίζει πως ο ναός «έχει οφειλές», όταν με πρόχειρες εκτιμήσεις από το παγκάρι μόνο -χώρια τις χορηγίες- έχουν μπει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια; Πού έχουν πάει όλα αυτά τα έσοδα;

Τέταρτο ζήτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο τόσα χρόνια δεν κινήθηκε καμία ενέργεια εναντίον του π. Δημητρίου (επιβολή ποινών, καθαίρεση, κ.λπ.), όταν το πόρισμα ελέγχου του εκκλησιαστικού ανακριτή και νυν μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου υπήρχε, δεν ανατράπηκε και σήμερα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαιώνει πως τον βρίσκει σύμφωνο.

Το πέμπτο και τελευταίο ερώτημα που αναφέρουν οι μητροπολίτες είναι γιατί τόσα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία επέτρεψαν την «εργαλειοποίηση» του σταυρού των Αγίων Ισιδώρων, με όλα τα δεδομένα που είχαν στα χέρια τους, και τώρα αποφάσισαν να σταματήσουν το φαινόμενο.

Τέλος η εφημερίδα στέλνει και ένα σαφές μήνυμα για το πως θα εξελιχθεί η… Λουπασακειάδα. Όπως αναφέρει αν ο Αρχιεπίσκοπος δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του, στο τέλος η ανοχή του «πατέρα» στα «παιδιά» του σε εκείνον θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…