Άγιο... Σκοτάδι

Υποδεχτήκαμε και φέτος, με τιμές αρχηγού κράτους, το "Άγιο Φώς". Βέβαια κανένα... φώς δεν υπήρχε -και πάλι- στην συλλογική αυτή αυταπάτη. Μόνο σκοτάδι.

NewsRoom 09/04/2018 | 17:37

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Ήταν όλοι εκεί, Μεγάλο Σάββατο, απογευματάκι στο Ελ. Βενιζέλος. Σύσσωμο το παρεάκι, στην κορυφαία στιγμή εξευτελισμού ενός κατ' όνομα κοσμικού κράτους.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιάννης Αμανατίδης, οι κοινοβουλευτικοί "λεκέδες" της συγκυβέρνησης Δημήτρης Καμμένος και Κώστας Κατσίκης. Ο Θανάσης Μπούρας και ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΝΔ και οι εκπρόσωποι της "εγκληματικής οργάνωσης" Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς... ήταν όλοι εκεί.

Ο υφυπουργός εξωτερικών της... αριστερής κυβέρνησης μάλιστα, δήλωσε κατά την υποδοχή, τα εξής: «Παραλάβαμε με αισθήματα συγκίνησης και φέτος από το Ναό της Αναστάσεως, στους Αγίους τόπους, το Ανέσπερο Φως, σύμβολο ζωής και Ανάστασης. Ας αντλήσουμε όλοι δύναμη αλληλεγγύης και αγάπης από το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης»

Μια υποτιθέμενα αριστερή κυβέρνηση συμμετέχει και παρίσταται δίπλα-δίπλα με τους εκπροσώπους της εγκληματικής οργάνωσης, που εκπροσωπεί -μαζί με την Ιερά Σύνοδο και τους νεοφιλελεύθερους- ότι πιο σκοτεινό έχει να επιδείξει η σύγχρονη "δημοκρατία" μας... και δεν καίγεται σε κανέναν καρφί.

Το αντεπιχείρημα "δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε εκπρόσωπους εκλεγμένου κόμματος να παρίστανται", είναι κάτι περισσότερο από αστείο. Είναι η επιτομή του συντηρητικού κοινοβουλευτισμού, ως δημοκρατικό ντεκόρ.

Κάτω από καμία πρόφαση "θεσμικότητας", δε μπορεί να γίνει αποδεκτή η παρουσία της "εταιρείας" δολοφόνων και τραμπούκων, σε δημόσιες εκδηλώσεις του κράτους... ή η προβολή των κηρυγμάτων μίσους εντός της Βουλής από τη δημόσια τηλεόραση.

"Η Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα παρούσα σε αντίστοιχες εκδηλώσεις ως η μοναδική θεματοφύλακας των ιερότερων αξιών του Έθνους μας", μας ενημερώνει ο επίσημος ιστότοπος της Χρυσής Αυγής. Ίσως αυτό θα πρέπει να το εκλάβουμε ως απειλή και δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Πίσω στο "Άγιο, ανέσπερο Φώς" τώρα. O πνευματικός ηγέτης της ελληνικής επανάστασης του 1821 (την οποία είχε αφορίσει η επίσημη εκκλησία), ο Αδαμάντιος Κοραής είχε ασχοληθεί εκτενώς -σχεδόν διακόσια χρόνια πριν- με την απάτη του "Αγίου Φωτός". "Τέτοιων θαυμάτων έχουν ανάγκη οι ψευδοθρησκείες", έγραφε.

Πιο συγκεκριμένα στο σύγγραμμα «Διάλογος περί του εν Ιεροσολύμοις Αγίου Φωτός», ο Κοραής γράφει, μεταξύ άλλων: «Μην πιστεύετε όσα λέγουν περί του αγίου φωτός. Το Άγιον φως είναι πλάσμα ασεβές και αναίσχυντο… πλάσμα Λατίνων μοναχών και φραγκοπατερικών γέννημα… Μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων το εξ ουρανού ψευδοκαταίβατα φώτα… όνειδος και αίσχος, στρατηγούμενον από θρασυτάτους θαυματοπλάστας… Μοναχοί, θρασύτατοι γόητες, επινόησαν το θαύμα τού αγίου φωτός, δια να ενισχύσουν τον ηλίθιον ζήλον των προσκυνητών. Στρατεύματα μεθυσμένων προσκυνητών, που δεν αισχύνονται να ονομάζωνται χατζήδες και αξιοθρήνητοι οι κατ’ έτος τρέχοντες μωροί και πλανημένοι προσκυνηταί τού θαύματος».

Επίσης να πούμε πως οι "τιμές" αρχηγού -χρεοκοπημένου- κράτους, με τις οποίες υποδεχόμαστε το "Άγιο Φώς" με έξοδα του δημοσίου (απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη παρακαλώ, το 2002) είναι κάπως... τσιμπημένες. Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ... δεν τα λες και λίγα τη στιγμή που δεν θα έπρεπε να ξοδεύουμε ούτε σεντ.

ΥΓ. Επαναλαμβάνω μια πρότασή για συνδρομητικές θρησκευτικές υπηρεσίες, "3Play". Οι πιστοί μπορούν να επιλέξουν να πληρώνουν μισθούς ιερέων, κόστος συντήρησης εκκλησιών (και τζαμιών) και μεταφορά του Αγίου Φωτός, μόνο με 66,6 ευρώ/μήνα (ενδεικτική τιμή που μπορεί να πέσει ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση). 3 σε 1, νοικοκυρεμένα.

ΥΓ2. Στο Πασχαλινό μήνυμα "αγάπης" ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος, αναφέρθηκε αφοριστικά κατά του μεγάλου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ που πέθανε πρόσφατα. Επιβεβαιώνοντας το μίσος της εκκλησίας για την επιστήμη, την πρόοδο και τη λογική. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr