Newsroom

Newsroom

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2023: Χιλιάδες δρομείς στους δρόμους

Κέντρο του παγκόσμιου δρομικού κινήματος αποτελεί σήμερα η Αθήνα καθώς πάνω από 21.000 δρομείς από 140 χώρες θα τρέξουν στον 40ο Μαραθώνιο.

μαραθωνιος

Σε εξέλιξη ο Μαραθώνιος της Αθήνας 2023 που συμπληρώνει 40 χρόνια συμπληρώνει φέτος και διοργανώθηκε για πρώτη φορά με τη σημερινή του μορφή από τον ΣΕΓΑΣ το 1983 και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Φιλοξενείται επί της κλασσικής διαδρομής των 42.195 μέτρων με εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο και αποτελεί παγκόσμιο αθλητικό γεγονός με χιλιάδες συμμετοχές από όλη την Υφήλιο.

Την ιστορική διαδρομή μεταδίδει απευθείας η ΕΡΤ3 και το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8. Δείτε live τον Μαραθώνιο πατώντας ΕΔΩ.

Λόγω του Μαραθωνίου, είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ θα διακόπτεται σταδιακά από τις 09:00 ως τις 17:45 η κυκλοφορία στη διαδρομή από τον Μαραθώνα έως το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα διεξάγονται και άλλοι αγώνες μικρότερων αποστάσεων, με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς έως τις 21:00.