Άφρονες νέοι!

Αυτός, που στην καριέρα του έχει φτάσει να επικαλείται ότι ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος

5188640

Τω καιρώ εκείνω από κανενός εξεγερμένου νέου τη σκέψη δεν πέρασε να ζητείται υπεύθυνη δήλωση για το τι πρόκειται να κάνουν -και να γίνουν- μετά από τριάντα και σαράντα χρόνια όσοι ήθελαν να μπουν στο Πολυτεχνείο. Τότε… Για να αναμετρηθούν άοπλοι με τα τανκς του Παττακού, με τους ελεύθερους σκοπευτές του Ιωαννίδη, με τα σφαγεία του Μάλλιου και του Μπάμπαλη. Με τον τρόμο των βασανιστηρίων, της φάλαγγας, του ξύλου, της σφαίρας. Με την τρομακτική ερημία του πλήθους. Και με τη μαμά, τον μπαμπά, το συνετό οικογενειακό περιβάλλον, που φώναζε και πίεζε και εκλιπαρούσε: Να έχεις τις ιδέες σου, αλλά να μην εκδηλώνεσαι!

Εκδηλώθηκαν, όμως. Δηλώθηκαν παρόντες και παρούσες στην εξέγερση και στα εκδικητικά κιτάπια της ΕΣΑ. Υποψιασμένοι ότι αυτό μπορεί να έχει ύψιστο κόστος. Αλλά ανυποψίαστοι ότι θα ερχόταν μια στιγμή που οι νεκροθάφτες παντός σκιρτήματος, οι δειλοί παντός καιρού και οι κερδοσκόποι της Ιστορίας θα έφταναν να τους χωρίσουν σε σεμνούς και καριερίστες. Σε άδολους νέους, δεξιούς κατά προτίμηση, που συμμετείχαν στη μάχη χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα, και πονηρούς αριστερούς που έκαναν καριέρα με το Πολυτεχνείο. Σε διαδηλωτές της δημοκρατίας και επενδυτές της αγυρτείας. Σε άγνωστους του βατού και σε γνωστούς του άβατου.

Κι έτσι, επειδή κανείς δεν σκέφτηκε -άφρονες νέοι!- να ζητάει υπεύθυνη δήλωση το 1973, βρήκε το θράσος ο πρωθυπουργός το 2020 να ξορκίσει, όπως οι δήθεν μετανιωμένοι πτηνοτρόφοι του χουντικού Φοίνικα, το Πολυτεχνείο. Να κουνάει το δάχτυλο στην Αριστερά και να μη ντρέπεται να στιγματίζει κάποιους που… έκαναν καριέρα! Αυτός, που στην καριέρα του έχει φτάσει να επικαλείται ότι ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος. Που φυλάει στον κόρφο του γνωστά ανίψια του Παπαδόπουλου. Που δεν έχει δώσει σε όλη του τη ζωή για την πατρίδα και για τη δημοκρατία ούτε το ένα χιλιοστό από όσα σε τρία βράδια έδωσαν οι νέοι που τους έλεγαν αλήτες. Ακόμα κι εκείνοι που αργότερα «έκαναν καριέρα».

Απέδειξε έτσι ότι το Πολυτεχνείο ακόμα τους καίει και τους ζεματάει κι αυτόν και τους γνωστούς προαγωγούς. Και πήρε θέση ως πολιτικός προϊστάμενος των νεκροπομπών της εξέγερσης και της αλήθειας της. Υποκριτικά και ξεδιάντροπα…

Πηγή: Aυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη