Newsroom

Newsroom

Αφρικανική σκόνη: Νέο κύμα έρχεται να «σαρώσει» την Ελλάδα (χάρτης)

Οι 5 περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την αφρικανική σκόνη - Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα, Τρίτη 05/04 

4787922

Ένα νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης έρχεται για να «σαρώσει» την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Τρίτη 05/04 αναμένεται νέο επεισόδια μεταφοράς Αφρικανική σκόνης προς τη χώρας μας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν αυξημένες έως και την Πέμπτη 07/04, ενώ από την Παρασκευή 08/04 θα υποχωρήσουν.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η διασπορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της Τρίτης 05/04. Όπως φαίνεται περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα:

Ο καιρός σήμερα – Πότε υποχωρεί η Αφρικανική σκόνη

Καλοκαιρία αναμένεται ολόκληρη την εβδομάδα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 24 βαθμούς κελσίου, ενώ η αφρικανική σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει από την Τετάρτη.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα 

ΤΡΙΤΗ 05-04-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου και στα νότια τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας