Newsroom

Newsroom

Ξαφνικά ο Σόιμπλε θυμήθηκε τις Offshore

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναμένεται να προτείνει ένα σχέδιο «10 σημείων» που θα στοχεύει στην καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων, ιδίως με την κατάρτιση μιας ενιαίας «μαύρης λίστας» των φορολογικών παραδείσων, μετέδωσαν σήμερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

570a8f051dc52428028b4665

Βάσει του σχεδίου, που έφεραν στο φως της δημοσιότητας σήμερα οι εφημερίδες Handelsblatt και Die Welt, ο Σόιμπλε προτρέπει κάθε χώρα να εισαγάγει ένα μητρώο που θα βοηθάει στην αποκάλυψη εκείνων που κρύβονται πίσω από κάθε εταιρεία- βιτρίνα, χωρίς ωστόσο να στοχεύει στην απαγόρευσή τους.

Αυτού του είδους το μέτρο έχει ήδη αποφασιστεί στους κόλπους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπενθυμίζει η Handelsblatt, ωστόσο ο Σόιμπλε θα επιθυμούσε «αυτά τα εθνικά μητρώα να εντάσσονται σε δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο με συστηματικό τρόπο» σύμφωνα με το κείμενο αυτού του σχεδίου που φέρει τον τίτλο: «καταπολεμώντας αποφασιστικά την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Επιπλέον προτείνει να καταρτιστεί μια διεθνής, ενιαία «μαύρη λίστα» όπου θα καταγράφονται οι χώρες οι οποίες δεν τηρούν τους κανονισμούς σε φορολογικά ζητήματα.

Spiegel: Ο Σόιμπλε αρνούνταν για χρόνια να πάρει τα στοιχεία που του έδιναν για τα Panama Papers

Η κίνηση αυτή του Γερμανού υπουργού έρχεται μία ημέρα μετά την αναφορά του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με την οποία ο Σόιμπλε φέρεται να έχει εμπλοκή με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο στενός του συνεργάτης και υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών Βέρνερ Γκάτσερ αρνούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, για πολλά χρόνια να έρθουν σε επαφή με πληροφοριοδότη που θα τους έδινε στοιχεία για τις συναλλαγές εικονικής εταιρίας στον Παναμά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «ούτε ο Σόιμπλε, που αυτή την ώρα έχει μέτωπο με τις Offshore εταιρίες, ούτε ο Γκάτσερ αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά του πληροοφοριοδότη ο οποίος τους είχε γράψει προσωπικά».

Ο Ιρανός «γκουρού» της απάτης στα Νότια προάστια – Το παρασκήνιο της σύλληψης και η Ερυθρά Αγγελία της Interpol

Γλυφάδα - Ιρανός

Ο Ιρανός «γκουρού» της απάτης στα Νότια προάστια – Το παρασκήνιο της σύλληψης και η Ερυθρά Αγγελία της Interpol

Το modus operandi του δράστη - Οι δήθεν «πλάτες» στην κορυφή της εξουσίας

Οι Προτάσεις μας

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

kairos

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Κυριακή του…

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Κάμαλα Χάρις: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέβει ξανά στις εκλογές το 2028 – «Το σκέφτομαι»

AP24193689811491

Κάμαλα Χάρις: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέβει ξανά στις εκλογές το 2028 – «Το σκέφτομαι»

Παρότι η προεκλογική περίοδος των Δημοκρατικών ουσιαστικά δεν αναμένεται να ξεκινήσει ακόμα

Νέες απειλές Τραμπ: «Φορτώνουμε τα πλοία με τα καλύτερα όπλα» – Απειλές και διαπραγματεύσεις ταυτόχρονα

Tram

Νέες απειλές Τραμπ: «Φορτώνουμε τα πλοία με τα καλύτερα όπλα» – Απειλές και διαπραγματεύσεις ταυτόχρονα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στην NYPost τη Μεγάλη Παρασκευή ότι τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ…