Aφέθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι του "Φιλελεύθερου"

Στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν σήμερα, ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, οι οποίοι κρατούνται από χθες το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Πάνος Καμμένος. Προκαταρκτική διέταξε ο εισαγγελέας.

5ba763dc1dc52431488b4586

Οι δημοσιογράφοι μετέβησαν αυτοβούλως στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ, αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τη μήνυση και παραπέμφθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, που χειρίζεται την υπόθεση, όπου μετέβησαν λίγο αργότερα και κρατήθηκαν.

 

Κατά την εισαγγελική έρευνα θα διαπιστωθούν αν διαπράχθηκε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Στη συνέχεια αφέθηκαν  ελεύθεροι τόσο ο  εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Θανάσης Μαυρίδης, όσο και οι  Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, μετά την απολογία τους στο Εισαγγελέα.

Ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο δικηγόρος των τριών δημοσιογράφων Τάσος Αρβαντίνης δήλωσε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας ανέφερε: «Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να καταγγείλει δημοσιογράφους που δεν της αρέσουν. Είναι ντροπή για όλους αυτούς που ανέχονται αυτή την φαυλεπίφαυλη διαδικασία» συμπλήρωσε. Δεν μπορεί να κρέμεται πάνω από τους συναδέλφους μου η απειλή αν θα είμαι ο επόμενος που θα κινδυνεύσει από κάποιον υπουργό. Για το ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πρωτοπόρος στην πολιτική υπεράσπιση των δικαιωμάτων η σιωπή τους είναι ντροπή».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη