Newsroom

Newsroom

Αξέχαστες κατασκηνωτικές αναμνήσεις προσφέρει το The Ranch

Λίγες εβδομάδες μένουν για να ανοίξει τις πύλες της η μαγευτική κοιλάδα του The Ranch στους μικρούς κατασκηνωτές που θα αποκτήσουν αξέχαστες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

57306e761dc524725c8b4599

Στη φυσική κοιλάδα του πανέμορφου πευκοδάσους στο Σοφικό Κορινθίας, σε απόσταση 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, βρίσκεται το “The Ranch” Εκεί οι μικροί κατασκηνωτές θα βρεθούν μέσα στην φύση θα περπατήσουν στη φάρμα και τους στάβλους και περιποιηθούν τα άλογα, τα κατσικάκια, τα αγριογούρουνα, τα πρόβατα, τα ελαφάκια αλλά και τα χαριτωμένα πόνυ. Τα παιδιά θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τα υπέροχα μονοπάτια, να κάνουν βόλτα με τα άλογα και να περιηγηθούν στην άγρια φύση με το τρενάκι.


Η κατασκήνωση στην μαγευτικής κοιλάδας

Την καλοκαιρινή περίοδο, μεταξύ μέσα Ιουνίου έως τέλος Αυγούστου, το The Ranch προσφέρει στους μικρούς μας φίλους Οργανωμένη Παιδική Κατασκήνωση, με πρωτότυπες αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Στην κατασκήνωση μπορείτε να συμμετάσχετε με τους εξής τρόπους:

Μέσω Ταμείων Ασφάλισης που παρέχουν δωρεάν εικοσιδιήμερη κατασκηνωτική διαμονή

Μέσω του Κατασκηνωτικού Προγράμματος Ο.Α.Ε.Δ. που απευθύνεται σε χαμηλόμισθους υπαλλήλους ή άνεργους και παρέχει δωρεάν δεκαπενθήμερη κατασκηνωτική διαμονή.

Ιδιωτικά με προγράμματα 22ήμερης, 15ήμερης ή 11ήμερης κατασκηνωτικής διαμονής.

To Ranch είναι ενεργό μέλος της Π.Ε.Λ.Κ. (Πανελλήνια Ένωση Λειτρουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων) και συμμετέχει κάθε χρόνο στα ετήσια συνέδρια της Παγκόσμιας Ένωσης Κατασκηνώσεων ICF όπως και της Αμερικανικής Ενώσεως Κατασκηνώσεων ACA

Δραστηριότητες

Με το σύνθημα κατασκήνωση σημαίνει διακοπές και παιχνίδι το The Ranch προσφέρει μαγευτικές καλοκαιρινές στιγμές. Παράλληλα οι μικροί κατασκηνωτές θα μπορούν να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες πρωτότυπα αθλήματα αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.



ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ

Οι εγγραφές για την κατασκήνωση για το καλοκαίρι του 2016 άρχισαν. Οι περίοδοι είναι τρεις, διαρκούν 22 ημέρες η κάθε μία, και για φέτος είναι:

Α’ περίοδος: 18/6 εώς 10/7

Β’ περίοδος: 12/7 εώς 03/8

Γ’ περίοδος: 04/8 εώς 26/8

Για τους ιδιώτες υπάρχει και η επιλογή των ενδεκαημέρων, στα οποία η τιμή καθώς και η διάρκεια είναι ακριβώς στα μισά και οι ημερομηνίες τους είναι:

A1 ημιπερίοδος: 18/6 εώς 29/6

A2 ημιπερίοδος: 29/6 εώς 10/7

Β1 ημιπερίοδος: 12/7 εώς 23/7

Β2 ημιπερίοδος: 23/7 εώς 03/8

Γ1 ημιπερίοδος: 04/8 εώς 15/8


Οι άνθρωποι του the Ranch

Η επιλογή του προσωπικού που στελεχώνει την κατασκήνωση του The Ranch, πραγματοποιείται μέσα από αυστηρές διαδικασίες, που περιλαμβάνουν όχι μόνο προσωπικές συνεντεύξεις, αλλά και λήψη συστάσεων από πρότερες εργασίες, ακόμα και πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων.

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό αποτελείται από πτυχιούχους και φοιτητές Παιδαγωγικών Σχολών και Φυσικής Αγωγής, που έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για την άρτια υλοποίηση του πρωτοποριακού κατασκηνωτικού προγράμματος του The Ranch.

Υπεύθυνο στέλεχος κάθε ομάδας παιδιών (ομάδες 15 ατόμων ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους), είναι ο ομαδάρχης. Οι ομαδάρχες είναι άτομα EΝΗΛΙΚΑ με γνώση και πείρα στην κατασκηνωτική ζωή.

Ανά πέντε, οι ομάδες εποπτεύονται από τον κοινοτάρχη (αγόρια) ή κοινοτάρχισσα (κορίτσια). Όλες οι ομάδες και το εκπαιδευτικό προσωπικό εποπτεύονται από τον αρχηγό και το επιτελείο του, οι οποίοι συντονίζουν το πρόγραμμα, παρακολουθούν την καλή λειτουργία των ομάδων και τις σχέσεις παιδιών–στελεχών.

Πίσω από κάθε μια αθλητική ή καλλιτεχνική δραστηριότητα που πλαισιώνει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα υπάρχει και ο Εξειδικευμένος Συνεργάτης (π.χ. ναυαγοσώστης, ξιφομάχος, χορευτής, σκηνοθέτης κλπ.).

Ο γιατρός με τη βοήθεια μιας έμπειρης νοσηλεύτριας μεριμνά για την υγεία των μικρών μας φίλων σε 24ωρη βάση.

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…