Newsroom

Newsroom

Αεροπορικές επιδρομές στο φράγμα της Μοσούλης ενέκρινε ο Ομπάμα

Εντολή να γίνουν αεροπορικά πλήγματα από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στο έδαφος του Ιράκ ώστε να ανακαταληφθεί το φράγμα της…

obama

Εντολή να γίνουν αεροπορικά πλήγματα από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στο έδαφος του Ιράκ ώστε να ανακαταληφθεί το φράγμα της Μοσούλης έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η κίνηση αυτή είναι συνεπής με το στόχο να προστατευθούν οι Αμερικανοί υπήκοοι οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα.

«Η καταστροφή του Φράγματος της Μοσούλης θα μπορούσε να απειλήσει τις ζωές μεγάλου αριθμού αμάχων, να απειλήσει προσωπικό και εγκαταστάσεις των ΗΠΑ —περιλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη— και να εμποδίσει την ιρακινή κυβέρνηση να παρέχει κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες στον ιρακινό πληθυσμό», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Οι επιχειρήσεις αυτές είναι περιορισμένες ως προς τη φύση, τη διάρκεια και τους σκοπούς τους και διεξάγονται σε συντονισμό και κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Ιράκ», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…