Newsroom

Newsroom

Αδύνατη η εκταμίευση της δόσης χωρίς νέο δάνειο

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters δεν θα μπορεί να γίνει η εκταμίευση της 5ης δόσης εαν δεν…

troika

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters δεν θα μπορεί να γίνει η εκταμίευση της 5ης δόσης εαν δεν υπάρξουν νέες διορθωτικές κινήσεις.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η έκθεση της τρόικας επισημένει αστοχίες στην εκτέλεση του προυπολογισμού που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο έλλειμμα από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί ενώ ταυτόχρονα η ύφεση της οικονομίας είναι μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις.
“Η στρατηγική χρηματοδότησης θέλει αναθεώρηση. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα πλέον αναμένεται να βγει στις αγορές το 2012, το πρόγραμμα υποχρηματοδοτείται”, αναφέρει η έκθεση.
Η τρόικα προειδοποιεί ότι η 5η δόση δεν μπορεί να δοθεί πριν βρεθεί αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με το Reuters, επίκειται η δημιουργία φορέα αποκρατικοποιήσεων, στον οποίο η Κομισιόν και η Ευρωζώνη θα τοποθετούν μέλη της επιλογής τους.
Παράλληλα, η ανάπτυξη που θα έρθει το 2012 εκτιμάται τώρα στο 0,6% αντί 1,1%, ενώ η ύφεση για το 2011 υπολογίζεται στο 3,8%.
Toνίζει τέλος, ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά βλέπει συναίνεση στον στόχο της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους.
Mέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αντιδράσει επίσημα.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…