Newsroom

Newsroom

Σοκάρει η αδιαφορία σε βάρος ασθενή στη Βρετανία – Κάλεσε το ασθενοφόρο… από το κρεβάτι του νοσοκομείου

«Υπήρχαν τρία γεμάτα μπουκάλια ούρα στο τραπέζι του με το φαγητό του. Ένα πρωί χύθηκε ένα και του σέρβιραν πρωινό και μεσημεριανό ενώ ήταν ξαπλωμένος σε ένα βρεγμένο κρεβάτι».

marcelo leal 6pcGTJDuf6M unsplash

Οργή προκαλεί η υπόθεση σοβαρής παραμέλησης ασθενή στη Βρετανία με το NHS να πλησιάζει την κορυφή, ως ένα από τα χειρότερα και δυσλειτουργικά συστήματα υγείας. Ένας συνταξιούχος που σφάδαζε από τους πόνους κάλεσε την άμεση βοήθεια από το κρεβάτι του νοσοκομείου, καθώς δεν υπήρχαν γιατροί για να τον βοηθήσουν. Τα όσα αφηγείται, είναι σοκαριστικά.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Mirror, αναλυτικό άρθρο του bbc και άλλα βρετανικά μέσα, o 73χρονος Martin Wild εισήχθη στην ΜΕΘ με σοβαρό πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη πέρυσι. Από τότε δεν έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Έτσι, οι ασυνείδητοι γιατροί τον εγκατέλειψαν και τον άφησαν στο κρεβάτι του χωρίς καμία βοήθεια για ολόκληρους μήνες. Μάλιστα ένας επισκέπτης του νοσοκομείου τον χαρακτήρισε ως «τον πιο παραμελημένο ασθενή που έχω δει ποτέ».

Ο Martin δήλωσε στη Mirror:«Ζήτησα παυσίπονα από τους γιατρούς. Ξέρετε τι μου απάντησαν; Μου είπαν: χαρακτηριστικά: “Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα να συνταγογραφήσουμε κάτι τέτοιο για εσάς” Εγώ ρώτησα στη συνέχεια: “Μπορείτε να φωνάξετε έναν γιατρό;”, για να μου απαντήσουν με θράσος: “Είναι όλοι απασχολημένοι με άλλους ασθενείς, δεν είστε προτεραιότητα. Δεν ήξερα τι να κάνω και έτσι πήρα το 166».

Ο Martin, από το Μάντσεστερ, εισήχθη στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Σάλφορντ στις 8 Μαΐου 2023, αφού η σπονδυλική του στήλη μολύνθηκε μετά από μια επέμβαση. Του έδωσαν εξιτήριο παρότι έλεγε ότι υπέφερε από πολύ έντονους πόνους.

Όταν μέρες αργότερα, ο Μάρτιν επέστρεψε στο νοσοκομείο, ο εφιάλτης του συνεχίστηκε. «Πονούσα τόσο πολύ, έτρεμα. Αλλά κανείς δεν φαινόταν να ενοχλεί. Είπα στη σύζυγό μου Λορέν, «Δεν αντέχω άλλο. Αν πρόκειται να πεθάνω στο νοσοκομείο, ας είναι σύντομα».

Η πρώην νοσοκόμα Lorraine είπε στον Independent: «Υπήρχαν τρία γεμάτα μπουκάλια ούρα στο τραπέζι του με το φαγητό του. Ένα πρωί χύθηκε ένα και του σέρβιραν πρωινό και μεσημεριανό ενώ ήταν ξαπλωμένος σε ένα βρεγμένο κρεβάτι».

Λίγο καιρό μετά την εισαγωγή του, βρέθηκε σε απόγνωση αφού δεν μπορούσε να πάρει τα φάρμακά του για το Πάρκινσον. Αλλά παρά τις απελπισμένες εκκλήσεις για βοήθεια, κανείς δεν ήρθε να τον βοηθήσει, οπότε κάλεσε το ασθενοφόρο.

Αργότερα πήρε εξιτήριο, παρά το γεγονός ότι είπε στο προσωπικό ότι δεν ήταν αρκετά καλά.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Υψηλά επίπεδα καρκινογόνου ουσίας, εντοπίστηκαν σε διάσημα προϊόντα για την ακμή

Κουτσούμπας: Η απίστευτη δήλωση στη Βουλή – «Τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητήσουν sugar daddies» (video)

Αρκάς: Δημοσίευσε ξανά το σκίτσο με τους γκέι πελαργούς και προκάλεσε αντιδράσεις

Τέμπη – Μαρία Καρυστιανού: «Θα αλλάξουμε τον νόμο περί ασυλίας – Το οφείλουμε στα παιδιά μας»

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.