Τέμπη – Μαρία Καρυστιανού: «Θα αλλάξουμε τον νόμο περί ασυλίας – Το οφείλουμε στα παιδιά μας»

«Είναι δικαίωμά και υποχρέωσή μας να αντιδρούμε όταν καταπατούν τα δικαιώματα μας…», τονίζει η Μ. Καρυστιανού

6092914

H Mαρία Καρυστιανού μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς των θυμάτων αλλά και τους επιζήσαντες δίνουν καθημερινά εδώ και ένα χρόνο τη μάχη προκειμένου να υπάρξει δικαίωση για τους 57 ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα στο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη.

Μάλιστα το ψήφισμα για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη έχει ξεπεράσει τις 1,3 εκατομμύρια υπογραφές με την κυρία Καρυστιανού να σημειώνει σε ανάρτησή της ότι «Όσο ανεβαίνουν οι ψήφοι, εμείς γινόμαστε πιο δυνατοί…».

«Για όλες τις σειρήνες παραπλάνησης που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν τη δύναμη όλων μας και να χρωματίσουν πολιτικά τη φωνή μας…

Επειδή, αυτό που ζητάμε είναι λογικό και θεμιτό…ακολουθούμε νομικούς και διδάσκοντες το Σύνταγμα, που εργάζονται προς την βελτίωση και επαναφορά των ανθρώπινων αξιών….

Επειδή …είναι δικαίωμά και υποχρέωσή μας να αντιδρούμε όταν καταπατούν τα δικαιώματα μας ….» τονίζει η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία ήταν ανάμεσα στους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο έγκλημα στα Τέμπη.

Στο κάλεσμά της για περισσότερες υπογραφές σημειώνει πως «οφείλουμε να το κάνουμε για τα παιδιά μας… Τώρα, που τα έχουμε δίπλα μας…Και εμείς μαζί σας, δίπλα στα δικά σας παιδιά….».

«Υπογράφουμε! Σας ευχαριστούμε! Συνεχίζουμε! Φυσικά και μπορούμε! Φυσικά και θα αλλάξουμε τον νόμο περί ασυλίας!» καταλήγει θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επισημάνει την ατιμωρησία πολιτικών προσώπων στο έγκλημα των Τεμπών.

Πώς θα υπογράψετε το ψήφισμα για τα Τέμπη

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία είχε καθηλώσει το Πανελλήνιο με την κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το δυστύχημα.

τεμπη 242x430 1

Δείτε εδώ το σχετικό ψήφισμα και ακολουθήστε τις οδηγίες για να το υπογράψετε και εσείς!

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Υψηλά επίπεδα καρκινογόνου ουσίας, εντοπίστηκαν σε διάσημα προϊόντα για την ακμή

Οι καλύτεροι καφέδες του κόσμου: Οι ελληνικές ιδέες που νίκησαν τον καπουτσίνο

Χριστίνα Ορφανίδου: «Έφυγα από την Ελλάδα λόγω του revenge porn – Και τι περνάω ακόμα…» (video)

Κουτσούμπας: Η απίστευτη δήλωση στη Βουλή – «Τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητήσουν sugar daddies» (video)