Αδειάζει η Αθήνα

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου. Τα δικαιώματα των επιβατών.

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, με τη σημερινή μέρα να είναι ιδιαιτέρως «φορτωμένη» στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που λόγω της αυξημένης κίνησης στον Πειραιά, έχασαν τα πλοία τους. Για το λόγο αυτόν, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά καλεί τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι εκεί τουλάχιστον μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής τους.

Συνολικά 26 δρομολόγια πλοίων πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Πειραιά, ενώ 24 (24.196 επιβάτες) χθες και άλλα τόσα είναι προγραμματισμένα για αύριο.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 35 δρομολόγια με 5.686 επιβάτες.

Από τη Ραφήνα έφυγαν σήμερα 18 πλοία και χθες 13, ενώ ακόμα 16 (6.112 επιβάτες) θα αναχωρήσουν αύριο.

Από το Λαύριο εκτελέσθηκαν 7 δρομολόγια χθες (2.093 επιβάτες), ακόμα 7 σήμερα και για αύριο είναι προγραμματισμένα 6.

Διευρύνονται τα δικαιώματα των επιβατών

Στο μεταξύ τροπολογία με την οποία εναρμονίζεται η ελληνική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των επιβατών πλοίων, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, τα δικαιώματα αυτά αφορούν τα δικαιώματα του επιβάτη στην περίπτωση καθυστέρησης αναχώρησης του πλοίου.

Ειδικότερα, επιβάλλεται η δυνατότητα μεταφοράς του επιβάτη στον τελικό προορισμό με άλλο δρομολόγιο, υπό συγκρίσιμες συνθήκες μεταφοράς, ενώ στην περίπτωση που η καθυστέρηση του απόπλου είναι περισσότερο από ενενήντα λεπτά επιβάλλεται να παρέχεται ελαφρύ γεύμα και αναψυκτικό στους επιβάτες, ενώ έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να τους επιστραφεί και το αντίτιμο του εισιτηρίου.