«Άδειασμα» Μαρκόπουλου από την ΟΙΕΛΕ: Σκληρή λεκτική επίθεση σε εκπαιδευτικό μπροστά σε δεκάδες εμβρόντητους γονείς

Η ΟΙΕΛΕ επιβεβαιώνει τη "σκληρή λεκτική επίθεση" Μαρκόπουλου κατά εκπαιδευτικού.

dimitris markopoulos

Για το φαινόμενο του γονεϊκού bullying μιλά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, με αφορμή το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

Η ΟΙΕΛΕ συγκεκριμένα διαψεύδει, χωρίς να τον κατονομάζει, τον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο σχετικά με τα όσα είπε για διαφωνία μεταξύ του ίδιου και εκπαιδευτικού της κόρης του, σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

Οπως υποστήριξε ο βουλευτής, ο οποίος προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό με τις καταγγελίες για απειλές και επίθεση κατά καθηγητή στο σχολείο όπου πηγαίνει το παιδί του, επρόκειτο για “παρεξήγηση που διευθετήθηκε” μετά από “διαφωνία από αυτές που λογικό είναι να υπάρχουν” που “διευθετήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και καλής θέλησης”.

Μαρκόπουλος: «Δεν είπα ότι το διασκεδάζω» – Το βίντεο της Ευδοκίας που φανερώνει το ψέμα

Η ΟΙΕΛΕ από την πλευρά της κάνει λόγο για “υπόθεση σκληρής λεκτικής επίθεσης ισχυρού πολιτικού στελέχους σε εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου ενώπιον δεκάδων εμβρόντητων γονέων και συναδέλφων μας“. Όλα αυτά, προσθέτει “δικαιώνουν την επιμονή της ΟΙΕΛΕ για την αναγκαιότητα καταπολέμησης του φαινομένου του εκφοβισμού εκπαιδευτικών από γονείς. Από το 2022 η ΟΙΕΛΕ έχει αναδείξει το ζήτημα του γονεϊκού bullying ως ενός τεράστιου κινδύνου για το σχολείο και την εκπαίδευση. Σε πολλά πλέον δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, γονείς προβαίνουν σε επιθέσεις εναντίον γονέων είτε επειδή διαφωνούν για τους βαθμούς είτε με τον πειθαρχικό έλεγχο των παιδιών τους”.

Στην ιδιωτική εκπαίδευση ορισμένοι γονείς θεωρούν πως μπορούν, επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα ή την κοινωνική ισχύ, να επιβάλουν το δικό τους “νόμο” στο σχολείο, αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως υπαλλήλους. Οι λεκτικές ή, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σωματικές, επιθέσεις εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι δείγμα βαρύτατης κοινωνικής παθογένειας” υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ.

“Θα σε τελειώσω”

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό με το σχολείο δημοσιοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, λέγοντας ότι αιτία των απειλών κατά του εκπαιδευτικού ήταν οι χαμηλοί βαθμοί του παιδιού του βουλευτή, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο επεισόδιο ήταν μπροστά και άλλοι γονείς που είχαν πάει για την καθιερωμένη ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς. Την ώρα που η εκδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη, ο βουλευτής πλησίασε τον καθηγητή και άρχισε να τον απειλεί. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο βουλευτής φώναζε έξαλλος κατά του καθηγητή και χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως “θα σε τελειώσω”, “θα δεις τι θα πάθεις”, “θα σε καταγγείλω στο Υπουργείο Παιδείας”. Ο καθηγητής, μαθηματικός στην ειδικότητα, δεν αντέδρασε στα όσα άκουγε αλλά κράτησε την ψυχραιμία του.

Ο σύλλογος διδασκόντων απέστειλε επιστολές στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου και γνωστοποίησε επισήμως το περιστατικό στο σύλλογο γονέων.

H ανακοίνωση του βουλευτή

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της ΝΔ έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης και απειλών κατά του ίδιου και των παιδιών του.

“Γίνεται κατανοητό πως όταν κάποιοι φθάνουν στο σημείο να εμπλέξουν οικογένειες στα πολιτικά μικροπαιχνίδια τους δηλώνουν την ένδεια και την αδυναμία τους. Την απουσία κάθε έννοιας ηθικής” σημείωνε ο κ. Μαρκόπουλος.

“Σύμφωνα λοιπόν με μπαράζ φημών, εμπλέκεται το όνομά μου και του ενός παιδιού μου σε υπόθεση φραστικής επίθεσης σε καθηγητή σχολείου. Μια διαφωνία, από αυτές που λογικό είναι να υπάρχουν σε ένα σχολικό περιβάλλον, η οποία λύθηκε άμεσα, εντός του σχολείου, διογκώθηκε με ψεύδη για λόγους που όλοι κατανοούν κι από κέντρα που όλοι γνωρίζουμε. Μια παρεξήγηση, η οποία διευθετήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και καλής θέλησης, καθώς ούτε μέτρα ζητήθηκαν ή πολύ περισσότερο υπήρξαν κατά του καθηγητή, ενώ και η κόρη μου συνεχίζει κανονικά τα μαθήματα της μαζί του, παρουσιάζεται αλλιώς”.

“Κατανοούμε όλοι για ποιο λόγο σε αυτό το σημείο της εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών υπάρχουν αυτές οι αθλιότητες. Καλώ λοιπόν όσους στοχευμένα χτυπούν την οικογένεια και τα παιδιά μου να σταματήσουν. Προσωπικά μπορούν να πουν για εμένα ό,τι θέλουν. Είμαι εδώ και δεν φοβάμαι” πρόσθεσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος είναι πρόεδρος στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών.

“Απαιτώ όμως ξεκάθαρα κι αδιαπραγμάτευτα να σεβαστούν τα ανήλικα παιδιά μου και να τα αφήσουν κατά μέρους. Πολύ περισσότερο μετά τις απειλές για την σωματική ακεραιότητα τους που προχθές δέχθηκα” κατέληγε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάμαλη: Απαντά πρώτη φορά για το αν μετακομίζει στον ΣΚΑΙ – «Να κάνω ελεύθερα τη δουλειά μου» (video)

Μαρκόπουλος: «Δεν είπα ότι το διασκεδάζω» – Το βίντεο της Ευδοκίας που φανερώνει το ψέμα

Χρήστος Λούλης για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Σε τέτοιους ανθρώπους θα έδινα πιο εύκολα να μεγαλώσουν ένα παιδί» (video)

Γλυφάδα: Απαράδεκτο ρατσιστικό σχόλιο από τον Καλλιακμάνη για τον δράστη – «Είναι στο DNA των Αράβων αυτό» (video)

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…