Αχτσιόγλου στο Open: Νέα επίθεση σε Πολάκη και Κασσελάκη

Η κ. Αχτσιόγλου, εξαπέλυσε βέλη κατά του έτερου υποψήφιου Στέφανου Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για έλλειψη πολιτικού σχεδίου.

Αχτσιόγλου11

Την εκτίμηση της ότι ο δεύτερος γύρος την εκλογικής διαδικασίας είναι «μια απολύτως ανοικτή μάχη» που μπορεί να κερδίσει με την πολιτική πρόταση της, όπως και ότι μπορεί να κερδίσει τη «δεξιά κυβέρνηση», εξέφρασε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

 

Η κ. Αχτσιόγλου, εξαπέλυσε βέλη κατά του έτερου υποψήφιου Στέφανου Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για έλλειψη πολιτικού σχεδίου. Αναφερόμενη στη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε να «μην εργαλειοποιείται η σιωπή του για πολιτικά κέρδη». Παράλληλα, κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη για προσωπικές επιθέσεις εναντίον της, ζητώντας από τον κ. Κασσελάκη να τις καταδικάσει.

«Έχω συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο»

Η ίδια σημείωσε πως έχει πολιτικό σχέδιο, ενώ όπως επεσήμανε, ο κ. Κασσελάκης «δεν έχει» και όσο δεν έχει «δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Έχω πολιτικό σχέδιο, συγκεκριμένο που λέει ποια ζητήματα πρέπει να θέσουμε για την εργασία, για την οικονομία, το κράτος, τα δικαιώματα, με ποιον τρόπο, με ποιο περιεχόμενο, μια οργανωτική πρόταση για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα σχέδιο πάνω στο οποίο μπορούν να οικοδομήσουν κοινωνικές συμμαχίες, ένα σχέδιο που τελικά μπορεί να νικήσει τη δεξιά κυβέρνηση. Γιατί αυτός είναι ο στόχος ενός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο συνυποψήφιός μου εκτιμώ πως δεν έχει ένα σχέδιο. Τουλάχιστον δεν μας το έχει παρουσιάσει γιατί εγώ τον κάλεσα να κάνουμε μία συζήτηση. Δεν μπορεί κάποιος να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη χωρίς πολιτικό σχέδιο. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα, δεν αμφιβάλλω για τις προθέσεις του, αλλά για να κερδίσεις χρειάζεται πολιτικό σχέδιο. Πάνω σε αυτό πείθεις την κοινωνία, χτίζεις συμμαχίες. Όσο δεν έχει ο κ. Κασσελάκης ένα τέτοιο σχέδιο, δεν μπορεί να κερδίσει. Και ένας άλλος λόγος που ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει έχει να κάνει με το ότι μια φορά που μίλησε συγκεκριμένα – ότι πρέπει να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία- το επόμενο δευτερόλεπτο βασικός υποστηρικτής του διαφώνησε με αυτή τη θέση».

«Αν σε μια ομάδα 5 ανθρώπων δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για μια θέση, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της πολυφωνίας που μας στοίχησαν το προηγούμενο διάστημα; Μήπως τελικά γυρνάμε σε παθογένειες που ήταν προβληματικές για τον ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε.

Κατήγγειλε δε ότι δέχεται προσωπικές επιθέσεις από συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα, οι οποίες αναπαράγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τις επιθέσεις του Παύλου Πολάκη: «Υπήρξαν συκοφαντικές επιθέσεις από συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα. Οι οποίες συχνά αναπαράγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέω ότι εκκινούν από εκεί, αλλά αναπαράγονται. (…) Δεν θέλω να κάνω ατομικές επιθέσεις, θεωρώ ότι αυτό κοστίζει στον ΣΥΡΙΖΑ και όσοι το κάνουν, κάνουν κακό. Αλλά απαιτώ να μην υπάρχει ανθρωποφαγία στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί με αυτό τον τρόπο να πορεύεται, πόσω μάλλον να διεκδικεί την εξουσία. Να υπάρχουν αντιπαραθέσεις, αλλά όχι προσωπική στοχοποίηση. Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα πρόσωπο που σε μόνιμη βάση με στοχοποιεί προσωπικά. Και όχι μόνο εμένα. Είναι μόνιμη τακτική που πρέπει να σταματήσει. Γι αυτό ζήτησα ο Στέφανος Κασσελάκης – που στηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη να καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις. Θα ήταν ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις».

«Δεν μπορεί ο πολίτης να κρίνει εάν δεν έχει μπροστά του τα πολιτικά σχέδια. Εγώ λέω κάποια πράγματα, μπορεί κάποιος να συμφωνεί και κάποιος να διαφωνεί. Η απέναντι πλευρά τι ακριβώς λέει; Ακούω μόνο ένα σύνθημα, ότι θα τα “αλλάξω όλα”. Ποια ακριβώς πράγματα θα αλλάξει; Ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον κ. Ερντογάν, τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι στο προσκήνιο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό αξίωμα αυτό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς να ξέρουμε τι θέσεις υπάρχουν στην εξωτερική πολιτική. Οι δικές μου θέσεις έχουν κατατεθεί», σημείωσε στη συνέχεια.

«Έχω εγγυηθεί την ενότητα του χώρου»

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διάσπασης, η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε: «Συνύπαρξη μπορεί να υπάρξει εφόσον υπάρχει πολιτικό πλαίσιο. Έχω εγγυηθεί την ενότητα του χώρου με τον τρόπο που βημάτισα. Κανείς δεν μπορεί να μου προσάψει υπονόμευση. Άρα εδώ το ζήτημα είναι να υπάρξει απάντηση από την άλλη πλευρά, γιατί από εκεί προκύπτουν οι επιθέσεις που δημιουργούν τοξικότητα και ανθρωποφαγία.

Είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου από διάφορες θέσεις. Πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια για να σταματήσουν οι προσωπικές επιθέσεις και να υπάρξει κοινός βηματισμός. Τον Παύλο Πολάκη τον έχω υπερασπιστεί δημόσια και το ξέρει. Το διακύβευμα της Κυριακής είναι εάν θα υπάρχει σοβαρή, δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Ως προς τη δήλωσή της το βράδυ των εκλογών ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων», η ίδια διευκρίνισε: «Ήταν σημαντική η συμμετοχή στον πρώτο γύρο και ανέλπιστη. (…) Μου κάνει εντύπωση που πρέπει να δώσω εξηγήσεις. Η απεύθυνσή μου αφορούσε στο πολιτικό σχέδιο του αντιπάλου μου και όχι στους αντιπάλους. Ο συνυποψήφιός μου φέρει ένα πολιτικό σχέδιο που δεν είναι σαφές. (…) Καλό είναι αυτά τα πράγματα να διευκρινιστούν για να μπορούν οι πολίτες να πάρουν τις αποφάσεις τους. Δεν είναι ωραίο να διαστρεβλώνουμε δηλώσεις, η δήλωση αφορούσε στο πολιτικό σχέδιο του αντιπάλου μου».

«Να μην εργαλειοποιείται η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα»

Τέλος σημείωσε πως η σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αδιατάρακτη και ζήτησε να μην «εργαλειοποιείται η σιωπή του»: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε τη στάση της σιωπής και έμεινε συνεπής σε αυτή τη στάση και ορθώς έπραξε. Οποιαδήποτε παρέμβασή του θα ήταν επικαθοριστική. Δεν είναι σωστό όμως να εργαλειοποιείται η σιωπή του για να αποκομίσουν οφέλη από κάποια πλευρά. Η σχέση μου με τον κ. Τσίπρα είναι αδιατάρακτη. (…) Η άλλη πλευρά συχνά εργαλειοποιεί τη στάση αυτή».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη