A1: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον κάκιστο Παναθηναϊκό 88-63 στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών και απόκτησε με το «καλημέρα» στην Α1 τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

580518e41dc52448278b46b6

Ο πρωταθλητής Ελλάδας έδειξε από την αρχή έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που έμειναν στο παιχνίδι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των αντιπάλων τους.

Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιζαν με πάθος και ενέργεια, «σαρώνοντας» στα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ έπαιξαν μεγάλη άμυνα, είχαν πολλές λύσεις στην επίθεση και τελικά πήραν μια καθαρή και δίκαιη νίκη,

Κορυφαίος του ματς ο Πρίντεζης, που διέλυσε την άμυνα του Παναθηναϊκού σκοράροντας συνεχώς απέναντι σε όποιον αντίπαλο προσπάθησε να τον μαρκάρει και τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο παιχνίδι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, που έκλεισε με 23-17 αλλά με την άμυνα που δεν έπαιζαν φάνηκε από νωρίς η εξέλιξη.

Ο αγώνας κρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα μετά το 15ο λεπτό, όταν ο Ολυμπιακός έδωσε απίστευτο ρυθμό στο παιχνίδι με αφετηρία την άμυνά του, που του επέτρεψε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να σκοράρει στον αιφνιδιασμό εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +18 (50-32) με buzzer-beater τρίποντο του Μάντζαρη στη λήξη του χρόνου.

Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έτρεξε επιμέρους σκορ 14-1 στα τελευταία 4’42” λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους, με αιχμές τους Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Μιλουτίνοφ.

Οι νικητές μέτρησαν 28 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και 17 στον αιφνιδιασμό, την ώρα που οι αριθμοί του αντίπαλού τους ήταν αντίστοιχα 5 και 4 πόντοι.

Στο 30΄ το σκορ ήταν 68-49, με τον Φελντέιν να μειώνει αργότερα με τρίποντο σε 70-54, αλλά μέχρι εκεί. Πέντε συνεχείς πόντοι του Παπαπέτρου έφεραν τη διαφορά ξανά πάνω από το +20 (75-54), ο Γκριν με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έγραψε το 81-47 στο 35΄ και όλα τελείωσαν εκεί.