Newsroom

Newsroom

8 τρόποι για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής με ελάχιστη προσπάθεια

Καθώς ο νέος χρόνος πλησιάζει, ένας από τους στόχους που πρέπει να βάλουμε είναι πως θα βελτιώσουμε την υγεία μας.

5a4007851dc524e7608b45cf

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμβεί αυτό, εύκολα και χωρίς να χαλάτε την ρουτίνα της καθημερινότητάς σας.

Δείτε λοιπόν, ορισμένες μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να έχετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

1. Κάντε τις αγορές σας με… γεμάτο στομάχι

Έρευνες έχουν δείξει πως είναι προτιμότερο να αγοράζετε τρόφιμα ενώ έχετε φάει. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε να αγοράσετε τρόφιμα που δεν είναι υγιεινά, μόνο και μόνο επειδή σας παρασέρνει η πείνα σας.


2. Πιείτε τον καφέ σας σκέτο

Μπορείτε να είστε από αυτούς που αγαπάτε τον καφέ και δε διστάζετε να πίνετε ακόμα και τέσσερις την ημέρα. Φροντίστε όμως όσους και αν πίνετε, να τους πίνετε σκέτους. Αποφύγετε δηλαδή να βάζετε στον καφέ γάλα, ζάχαρη και να χρησιμοποιείτε καφέ με γεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τις ημερήσιες θερμίδες που καταναλώνετε.

3. Καταναλώστε ψωμί ολικής αλέσεως

Το ψωμί ολικής αλέσεως διαθέτει περισσότερες ίνες από το κανονικό λευκό ψωμί και οι ίνες σας γεμίζουν και σας βοηθούν στην πέψη, επιβραδύνοντας την απορρόφηση των σακχάρων. 


4. Πιείτε άφθονο νερό

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πίνετε άφθονο νερό καθημερινώς διατηρώντας τον οργανισμό σας ενυδατωμένο. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει περισσότερη ισορροπία στον οργανισμό σας και έχετε και περισσότερη ενέργεια.

5. Γρήγορο και δυνατό περπάτημα

Το γρήγορο περπάτημα δεν θα σας βοηθήσει μόνο στο να φθάσετε γρηγορότερα στον προορισμό σας. Μια μελέτη που έγινε το 2013, που αφορούσε σχεδόν 40.000 τακτικούς περιπατητές, αποκάλυψε ότι οι πιο αργοί περιπατητές διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από αυτούς που περπατούσαν με πιο γρήγορα και δυνατό περπάτημα.


6. Παρκάρετε μακριά από τον προορισμό σας

Αν χρησιμοποιείται το αυτοκίνητό σας για τις καθημερινές σας μετακινήσεις, τότε καλό θα ήταν να μην παρκάρετε ακριβώς απέξω από την δουλειά σας. Αν πάλι χρησιμοποιείτε τα μεταφορικά μέσα, μπορείτε να κατέβετε μια στάση πριν τον προορισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βάλετε θέλοντας και μη περισσότερη δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας. Και πρέπει να θυμάστε ότι η άσκηση δε βοηθάει μόνο το σώμα σας, αλλά και το μυαλό σας.

7. Χρησιμοποιείστε τις σκάλες

Σίγουρα το ασανσέρ είναι η πιο γρήγορη και εύκολη λύση. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τις σκάλες καίτε και θερμίδες αλλά δυναμώνουν και οι μυς του ποδιού σας.


8. Καθίστε με το ένα πόδι όρθιο, ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας

Αποκτώντας μια τέτοια συνήθεια σας βοηθάει να αποκτήσετε καλύτερη ισορροπία. Αυτή η άσκηση βοηθάει μάλιστα περισσότερο τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.