Newsroom

Newsroom

38.000 δολάρια αποζημίωση στον αστυνομικό που ψέκαζε ειρηνικούς διαδηλωτές στο Occupy (Βίντεο)

Χρηματική αποζημίωση 38.000 δολαρίων θα λάβει ο αστυνομικός που είχε ρίξει σπρέι πιπεριού σε ειρηνικούς διαδηλωτές κατά την διάρκεια των…

Χρηματική αποζημίωση 38.000 δολαρίων θα λάβει ο αστυνομικός που είχε ρίξει σπρέι πιπεριού σε ειρηνικούς διαδηλωτές κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων του κινήματος Occupy στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

Πιο συγκεκριμένα τo δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 38.059 δολαρίων στον πρώην πεζοναύτη Pike, ο οποίος είχε αρχικά τεθεί σε 8μηνη άδεια μετ’ αποδοχών, ενώ τον περασμένο Αύγουστο εγκατέλειψε το σώμα.

Η πράξη του αυτή καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο έγινε viral σε όλο τον κόσμο, καθώς μοιράστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Όπως υποστήριξε ο Pike η δημοσιότητα που πήρε το θέμα τον έκανε στόχο επιθέσεων και απειλών, δημιουργώντας του ψυχολογικά προβλήματα.

Όπως αναφέρει το Russia Today ο Pike άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους τα οποία δεν ξεπεράστηκαν με τον χρόνο, εμποδίζοντας τον να λειτουργήσει κανονικά τη ζωή του, σύμφωνα με τον ψυχολόγο του.

Φυσικά η απόφαση αυτή δυσαρέστησε πολύ κόσμο, καθώς πολλοί θεωρούν ότι “στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους αστυνομικούς που θα βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο, όποτε νοιώσουν ότι απειλούνται ακόμα και από άοπλους ειρηνικούς διαδηλωτές”.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως