Newsroom

Newsroom

3 μέρη για να δραπετεύσετε το Σαββατοκύριακο

Το καλοκαίρι τελείωσε. Δυστυχώς, είναι η πικρή αλήθεια και θα πρέπει να το αποδεχτούμε όλοι. Ακόμα και εκείνοι που έχουν μείνει τελευταίοι στις παραλίες και ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media. Όμως ποιος είπε ότι με το καλοκαίρι τελειώνουν και οι ξέγνοιαστες διακοπές μας;

57dcffc31dc524ed088b4a84

Η Ελλάδα ενδείκνυται για διακοπές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Από παραλίες με καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά μέχρι τα ορεινά πανέμορφα παραδοσιακά χωριά της, μας περιμένει να την ανακαλύψουμε. Τι χειμώνας, τι καλοκαίρι, τι φθινόπωρο και άνοιξη. Η χώρα μας έχει εξαιρετικά μέρη για να επισκεφτεί κάποιος και τις τέσσερις εποχές.

Μια εξόρμηση ένα Σαββατοκύριακο με την παρέα ή το ταίρι σου θα λέγαμε πως… επιβάλλεται. Ακόμα και στο άλλο άκρο της Ελλάδας από εκείνο που μένεις να θες να πας, το κάνεις σε λιγότερο από μια ώρα. Ανεβαίνεις στο αεροπλάνο και… φτάνεις ξεκούραστος στο προορισμό σου, έτοιμος να τον ανακαλύψεις.

Αθήνα

ΚΛΕΙΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΔΩ!


Η πρωτεύουσά μας. Η πιο ιστορική πόλη της Ευρώπης. Ένα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών στο κέντρο της Μεσογείου. Αν μένεις σε άλλη πόλη της χώρας τότε ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα είναι ιδανικό. Χωρίς τη τόση «βαβούρα» των καθημερινών ρυθμών της, η Αθήνα, εάν συμβουλευτείς και φίλους, γνωστούς ή συγγενείς που μένουν μόνιμα σε αυτήν, θα ανακαλύψεις μερικές από τις πιο όμορφες «γωνιές» της.

Πολυπολιτισμική, γοητευτική και μοναδική σε περιμένει να την «ανακαλύψεις». Μια βόλτα στην Πλάκα, στα Αναφιώτικα, μια επίσκεψη στην Ακρόπολη και φυσικά το Μουσείο της. Ένα περπάτημα στο Μοναστηράκι με τις μουσικές και τις φωνές που δένουν άρρηκτα με τους ρυθμούς μιας κυριακάτικης εξόρμησης.

Ό,τι και να επιλέξεις να κάνεις στην Αθήνα, σίγουρα εάν δεν την έχεις επισκεφτεί ξανά, θα τη λατρέψεις.




Θεσσαλονίκη

ΚΛΕΙΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΔΩ!


Η συμπρωτεύουσα. Μια πόλη που έχει «κερδίσει» αρκετούς μόνιμους κατοίκους επειδή απλά έτυχαν να την επισκεφτούν μια φορά. Μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη Θεσσαλονίκη και να μην κάνει την… περαντζάδα του παραλιακά; Μπορεί να φύγει κάποιος χωρίς να έχει «χαζέψει» και «εξερευνήσει» τον Λευκό Πύργο;

Είναι δυνατόν να μην περπατήσεις στα σοκάκια της Άνω Πόλης και μετά να κατηφορίσεις μέχρι την παραλία ξανά; Να μην περπατήσεις στο κορυφαίο σημείο συνάντησης, την Πλατεία Αριστοτέλους;

Τα ραντεβού στο άγαλμα του Βενιζέλου ή στο ρολόι των λουλουδιών, το τσιμπολόγημα μιας φέτας τσουρεκιού κάστανο από τον Τερκενλή της Τσιμισκή, η φωνή του σαλεπιτζή που συνεχίζει σταθερά το «έργο» του στο πεζοδρόμιο, τα παιδικά μπαλόνια στο κάτω μέρος της πλατείας, και η αίσθηση ιστορικής συνέχειας που δίνει η ρωμαϊκή αγορά στο πάνω μέρος, είναι πράγματα που κανένας θεσσαλονικιός δεν θα άλλαζε στην καθημερινότητά του για τίποτα στον κόσμο.

Είναι δυνατόν να πας στη Θεσσαλονίκη και να μην βγεις να απολαύσεις το κρασάκι σου και το καλό φαγητό στα Λαδάδικα; Να μην περάσεις κάτω από την Καμάρα; Μισή ώρα μόλις με το αεροπλάνο από την Αθήνα σε χωρίζουν από ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο στη συμπρωτεύουσα.






Ηράκλειο

ΚΛΕΙΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΔΩ!


Κρήτη. Το πανέμορφο νησί με τη δική του ιστορία. Από άκρη ως άκρη, από χωριό σε πόλη και στην… παραλία, η Κρήτη αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Το Ηράκλειο, η πρωτεύουσα του πιο πυκνοκατοικημένου νομού, αποτελεί και την πύλη «υποδοχής» των περισσότερων επισκεπτών του νησιού. Χειμώνα καλοκαίρι σφύζει από ζωή και ομορφιά.

Εκτός από τη βόλτα στο κέντρο της πόλης για ένα «χαλαρό» καφέ το πρωί με θέα τα… «λιοντάρια» και για ένα ποτό το βράδυ μπορεί κάποιος μέσα σε ένα μόλις σαββατοκύριακο να κάνει πολλά. Το περπάτημα στην παραλιακή επιβάλλεται. Η ομορφιά και η επιβλητικότητα των ενετικών τειχών αλλά και οι «πύλες» μαγεύουν τον επισκέπτη. Μια όμως επίσκεψη στην κοντινή Κνωσό είναι κάτι που πρέπει σίγουρα να «χωρέσετε» στο πρόγραμμά σας. Ανακαλύψτε τα μοναδικά αριστουργήματα εκείνης της εποχής στο Αρχαιολογικό μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη.

Τέλος, αλλά το σημαντικότερο, επισκεφτείτε ένα από τα πανέμορφα χωριά του, για να γευτείτε την αρτιότητα της κρητικής κουζίνας.


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…