Newsroom

Newsroom

1ο ΕΠΑΛ Λαμίας: Συλλήψεις και ποινές φυλάκισης σε μαθητές

Τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, αυτόν του αυταρχισμού και των συλλήψεων ακόμα και ανήλικων μαθητών, επέλεξε για άλλη μια φορά…

Τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, αυτόν του αυταρχισμού και των συλλήψεων ακόμα και ανήλικων μαθητών, επέλεξε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ολοένα και διογκούμενα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και τον αγώνα των μαθητών για δημόσια παιδεία.

Θύματα αυτή τη φορά, έπεσαν οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Λαμίας, οι οποίοι συνέχισαν την κατάληψη ζητώντας τα αυτονόητα για τη λειτουργία του σχολείου τους – καθηγητές και βιβλία.

Με μια καταδρομική επιχείρηση στις 11 το βράδυ της Δευτέρας έγινε επέμβαση της αστυνομίας παρουσία Εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 20 άτομα μεταξύ των οποίων 12 ανήλικοι μαθητές και 8 εξωσχολικοί. Όλοι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας απ’ όπου αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι οι ανήλικοι μαθητές, ενώ οι 8 ενήλικες πέρασαν την Τρίτη από αυτόφωρο.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή σε τρεις ενήλικες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και 4 μήνες φυλάκιση, επίσης με τριετή αναστολή, σε τρεις νεαρούς εξωσχολικούς που συνελήφθησαν στο χώρο της κατάληψης.