Newsroom

Newsroom

13 δήμοι της Αυστραλίας μηνύουν τη Standard and Poor’s

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η δίκη που ξεκίνησε πρόσφατα στο Σίδνεϊ όπου κατηγορόμενος είναι ο οίκος αξιολόγησης Standard…

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η δίκη που ξεκίνησε πρόσφατα στο Σίδνεϊ όπου κατηγορόμενος είναι ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s. Την μήνυση κατέθεσαν 13 δήμοι της Νέας Ουαλίας της Αυστραλίας που κατηγορούν τον οίκο αξιολόγησης ότι τους παραπλάνησε όταν έδωσε την ύψιστη βαθμολογία ΑΑΑ σε CDOs που αγόρασαν οι δήμοι με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά 14 εκατ. δολλάρια. Όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι των δήμων μέσα σε 4 μήνες οι συγκεκριμένες μετοχές έχασαν το 90 % της αξίας τους.
Είναι η πρώτη φορά που κάθεται στο σκαμνί οίκος αξιολόγησης και η χρονική συγκυρία της οικονομικής κρίσης θα στρέψει τα βλέμματα πολλών στην συγκεκριμένη ακροαματική διαδικασία. Όπως είναι αναμενόμενο ο οίκος αξιολόγησης ισχυρίζεται ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τα ποσά που έχασαν οι δήμοι την ίδια στιγμή που υπάρχει παγκόσμια κατακραυγή ενάντια στους ιδωτικούς οίκους αξιολόγησης που πολλοί θεωρούν βασικούς συντελεστές της σημερινής κρίσης.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως