Newsroom

Newsroom

10 εκατ. χαμένα εξαιτίας ανεπάρκειας της δημόσιας διοίκησης

Χαμένα 10 εκατομμύρια ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους για την σίτιση των απόρων και των αστέγων στην Ελλάδα, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής…

Χαμένα 10 εκατομμύρια ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους για την σίτιση των απόρων και των αστέγων στην Ελλάδα, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου, μιλώντας στο www.koutipandoras.gr,  εξήγησε πως μέσα στην έρευνα που έκανε επί του θέματος διαπίστωσε ότι υπάρχουν κονδύλια τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί: «Υπάρχουν κονδύλια, συγκεκριμένοι πόροι για τους απόρους ώστε να μπορούν  να προσφέρονται γεύματα με δαπάνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μπορέσουν να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη τα οποία δεν αξιοποιούνται» και συμπλήρωσε: «Η απάντηση που λάβαμε ήταν ανατριχιαστική. Από τις 20 χώρες που συμμετέχουν σ αυτό το πρόγραμμα, οι 19 χώρες αξιοποιούν το 96,8% ενώ η χώρα μας αξιοποίησε μόνο το 47,3% των διατεθέντων πόρων. Και αναφέρεται ρητά στην απάντηση ότι αυτό οφείλεται σε διοικητικές ανεπάρκειες και πλημμέλειες της δημόσιας διοίκησης της χώρας».

Περίπου 10,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα από τα συνολικά 20 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο για τη σίτιση των απόρων. Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής «το ποσό αυτό αντιστοιχεί με ένα καθημερινό γεύμα επί έναν συνεχόμενο χρόνο σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας για περίπου 3.000 άπορους».

«Συνεχίζουμε τη προσπάθεια να βρούμε τι δεν πάει καλά, πως δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά στο μέλλον να συμβεί κάτι παρόμοιο. Να έχουμε δηλαδή τέτοιες δυνατότητες και να μην αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε ευρώ που διατίθεται προς την κατεύθυνση αυτή. Όλη η κατάσταση δείχνει ότι υπάρχουν διάφορα κενά. Ενώ υπάρχουν φορείς που υλοποιούν τέτοια προγράμματα η σύνδεση με τις δυνατότητες χρηματοδότησης και των φορέων είναι ανεπαρκής!» αναφέρει ο κ. Παπανικολάου μιλώντας για τα μελλοντικά του σχέδια για το συγκεκριμένο θέμα και συμπληρώνει: «Θα πιέσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα ποσά αυτά να μην περικοπούν και θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση να μην ξαναχαθεί ούτε ένα ευρώ από τα ποσά αυτά που διατίθενται για την σίτιση των συνανθρώπων μας!».

Διαβάστε την ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γ. Παπανικολάου:


Διαβάστε την απάντηση της επιτροπής:


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…