Newsroom

Newsroom

Επίσπευση της ολοκλήρωσης της νομισματικής ένωσης ζητά ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

"Ανεξάρτητα από το εάν θα επιτευχθεί μια συμφωνία, οι αξιωματούχοι πρέπει να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για στενότερη ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης, ξεκινώντας με τις τράπεζες", είπε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Κάρλο Πάντοαν στο ραδιόφωνο του BBC.

pantoan

“Ανεξάρτητα από το εάν θα επιτευχθεί μια συμφωνία, οι αξιωματούχοι πρέπει να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για στενότερη ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης, ξεκινώντας με τις τράπεζες”, είπε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Κάρλο Πάντοαν στο ραδιόφωνο του BBC.

Τόνισε παράλληλα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

Πάντως από τα λεγόμενα του Ιταλού υπουργού είναι έκδηλη η ανησυχία για το πλήγμα που θα δεχθεί το ευρώ από μια υποθετική αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πρόσθεσε ακόμα πως «Το προφίλ χρέους της Ελλάδας είναι πολύ λιγότερο ανησυχητικό απ’ ό,τι… παρουσιάζεται συχνά. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να επιστρέψει στην ανάπτυξη και για να επιστρέψει στην ανάπτυξη η Ελλάδα χρειάζεται εμπιστοσύνη, πίστωση και ιδίως διαρθρωτικά μέτρα».
«Σε ό,τι με αφορά, σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, υπάρχει πάντα μια συμφωνία ανοιχτή (για την Ελλάδα)» κατέληξε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ στο ραδιόφωνο του BBC.

(φωτο αρχειο eurokinissi)

 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…