ΕΚ

Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

Τέμπη: Πιθανό μέρος διεξαγωγής της δίκης για την τραγωδία το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τον τελευταίο καιρό γίνεται προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλης αίθουσας για την δίκη της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών, μια δίκη μεγάλης σπουδαιότητας που αναμένεται να είναι πολυπληθής.

5823144

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο τόπος που προκρίνεται για να γίνει η δίκη είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ίσως στον χώρο του αμφιθεάτρου του πρώην ΤΕΙ Λάρισας.

Παραδειγματικά αναφέρουμε πως ανάλογες δίκες, που απαιτούν την παρουσία πληθώρας κόσμου, στην Αθήνα γίνονται συνήθως στην αίθουσα τελετών του εφετείου ή στην ειδικα διαμορφωμένη αιθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ακόμη πως γίνονται προσπάθειες ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για να μπορέσει να γίνει η δίκη προς το τέλος της άνοιξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το documentonews.gr, μετά από συζήτηση των αρμόδιων φορέων, ως πιο πιθανή λύση για την διεξαγωγή της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών φαίνεται να είναι το αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΙ Λάρισας – στο συγκρότημα «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο λόγος που η δίκη θα γίνει εκτός του δικαστικού μεγάρου είναι το πλήθος των ατόμων που θα πρέπει να παραστούν. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως υπάρχουν αρκετοί κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα παραστούν με έναν ή και δύο δικηγόρους, αρκετοί μάρτυρες, συγγενείς θυμάτων, επιζήσαντες αλλά και κόσμος που θα παρευρεθεί. Ως εκ τούτου έπρεπε να βρεθεί αίθουσα μεγάλης χωρητικότητας.

Ανεμένουμε την επίσημη ενημέρωση για το μέρος όπου θα λάβει χώρα η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…