Newsroom

Newsroom

Mega… φραπελιά! Διαφήμισαν εικόνα που… «δακρύζει» με ισχυρισμούς για θεραπεία καρκίνου και κορονοϊού

Το «θαύμα» παρουσιάστηκε με τη χρήση της λέξης «γεγονός»

Screenshot 2021 04 23 201348

Με εξοργιστικό τρόπο η εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega παρουσίασε το πρωί τον ισχυρισμό ενός ιερέα ότι η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας που δεσπόζει στην εκκλησία του, έχει αρχίσει να δακρύζει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η παρουσίαση του ισχυρισμού θα μπορούσε να θεωρηθεί γραφική, αλλά ακίνδυνη, αν δεν συνοδευόταν από την κλασική -πλέον- ιστορία των θεραπευμένων πιστών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πατέρας Χριστόδουλος υποστήριξε ότι η εικόνα θεράπευσε μια γυναίκα με τρεις όγκους στο στήθος και ένα αγοράκι με κορονοϊό που βρισκόταν στην εντατική στην… Αυστραλία, για να λάβει επιφωνήματα θαυμασμού από τους δημοσιογράφους στο studio.

Το «θαύμα» παρουσιάστηκε με τη χρήση της λέξης «γεγονός».

Τι είπε ο ιερέας για τη θεραπεία:

π. Χριστόδουλος: Την προηγούμενη εβδομάδα λάβαμε ένα email από την Καλλιθέα, την γνωρίσαμε κιόλας την κυρία, η οποία είχε γεμίσει ο μαστός της από τρεις όγκους, καρκίνο και δεν είχε ελπίδες από τους γιατρούς. Της είπε η κοπέλα του γιου της να πάμε να προσκυνήσουμε την Παναγία την Παρηγορήτρια. Ήταν λίγο διστακτική, αλλά μετά από τρεις τέσσερις μέρες την έπεισαν και ήρθε. Γονάτισε στην Παναγία και μας είπε ότι είδε το πρόσωπο της Παναγίας να της χαμογελάει. Και μετά από τέσσερις μέρες που πήγε να βγάλει μαγνητική και αξονική για να αρχίσει τις χημειοθεραπείες οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά, έκαναν τον σταυρό τους και είπαν είναι θαύμα. 

Χασαπόπουλος: Θέλει ο κόσμος να πιστέψει
Βούλγαρη: Είναι θαύμα. Δεν είναι η δύναμη της πίστης. Είναι θαύμα. 

π. Χριστόδουλος: Από την Αυστραλία ένα παιδί προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Τον πείραξαν οι πνεύμονες και ήταν στην εντατική. Είδε μέσα στο δωμάτιο της εντατικης μια μαυροφόρα γυναίκα να τον πλησιάζει, να τον σταυρώνει και να λέει το παιδί «Ποια είσαι και να του λέει «η Παρηγορήτρια από την Ελλάδα». Μετά από μισή ώρα βγήκε από την εντατική το παιδί και όταν επικοινώνησε με τους δικούς του στην Ελλάδα, του είπαν ότι εκείνη την ώρα που είδε την Παναγία, η θεία του ήταν πίσω από την εικόνα στο προσκυνητάρι και διάβαζε την παράκληση της Παναγίας.

Χασαπόπουλος: Η Παναγία συμπάσχει μαζί μας για αυτά που περνάμε; 

π. Χριστόδουλος: Φυσικά ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας. Το θαύμα έγινε την ημέρα της γεννήσεώς της. 8 Σεπτεμβρίου. Δίνει η παναγία το μήνυμά της. Μας παρηγορεί και μας στηρίζει. Τα δάκρυα της Παναγίας είναι δάκρυα χαράς και παρηγοριάς. Να μην τρομοκρατούμε τον κόσμο.

Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι φυσικά το κατά πόσον έχει ο καθένας το δικαίωμα να πιστεύει σε ό,τι θέλει και με τον τρόπο που θέλει. Δεν είναι ούτε η αμφισβήτηση του αν η εικόνα της Παναγίας πράγματι δακρύζει ή όχι. 

Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι ισχυρισμοί αρχίζουν να παίζουν με τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων που πάσχουν είτε από κορονοϊό, είτε από άλλες ασθένειες, με τον πόνο ακόμη περισσότερων που έχασαν δικούς τους ανθρώπους μέσα σε αυτή την πανδημία. Το εμπόριο ελπίδας σε πανελλαδική εμβέλεια, δεν είναι «παρηγοριά», αλλά μια ευθεία προσβολή προς την κοινή λογική. Όταν έχουν πεθάνει σχεδόν 10.000 συμπολίτες μας από κορονοϊό μέσα σε έναν χρόνο, η παραπάνω ιστορία ακούγεται σχεδόν σαν χαιρέκακη αναφορά σε όσους «έφυγαν», χωρίς μια θεία τους να διαβάσει την παράκληση πίσω από την εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας.  

Δείτε το απόσπασμα πατώντας εδώ και παρακολουθώντας το βίντεο μετά το 3.06.00

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…