Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

49 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Οχτώ διαδωληνωμένοι μέχρι στιγμής.

AP 20073247138262 1

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ακόμη 103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 331.

49 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, το τελευταίο 24ωρο .Ανακοίνωσε επίσης 54 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα . Έτσι , όπως ανέφερε τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 331 .

Αποσύρεται ο όρος ορφανά κρούσματα…

51 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι – όλοι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Σημειώνεται ότι από το πρωί το τέταρτο θύμα της επέλασης του κορονοϊού θρηνεί η χώρα μας, καθώς πέθανε ο 53χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Το Σάββατο ανακοινώθηκαν δύο θάνατοι από τον νέο κορονοϊό, καθώς ένας 90χρονος, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στις 11 Μαρτίου 2020 κατέληξε το πρωί του Σαββάτου. Ο 90χρονος καταγόταν από τη Δαμασκηνιά Βοΐου της Κοζάνης. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι δυο συγγενείς του.

Ο δεύτερος θάνατος αφορά έναν 67χρονο από τη Ζάκυνθο, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.
O πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό ανακοινώθηκε πριν από δύο ημέρες. Πρόκειται για τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα, μέλος της ομάδας των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

skoni

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε στην Αττική