Newsroom

Newsroom

Διώτης–Καπελέρης καλούνται να καταθέσουν για τη λίστα Λαγκάρντ

Καλούνται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Καπελέρης και Ι. Διώτης στους οικονομικούς εισαγγελείς για την…

sdoe1

Καλούνται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Καπελέρης και Ι. Διώτης στους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του ΣΔΟΕ θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τη μη αξιοποίηση της λίστας, που παρέμεινε αδρανής για περίπου δύο χρόνια, αν και φαίνεται να περιέχει ονόματα 1991 Ελλήνων που διαθέτουν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα των οποίων η νομιμότητα χρήζει διερεύνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης, έχει υποστηρίξει σχετικά με την υπόθεση ότι θεώρησε το εν λόγω υλικό μη αξιοποιήσιμο ως προϊόν υποκλοπής, ενώ ο κ. Καπελέρης φέρεται να παρέλαβε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντινου ελάχιστα ονόματα από τη λίστα, με σκοπό να «εντοπίσει το οικονομικό τους προφίλ».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν δώσει παραγγελία στο ΣΔΟΕ για την πλήρη διερεύνηση των επίμαχων καταθέσεων κρίνοντας ότι η λίστα έχει επισήμως και νομίμως παραδοθεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, επί υπουργίας της Κρ. Λαγκάρντ, στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η λίστα έχει περιέλθει στις γαλλικές Αρχές εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, όταν κατάσχεσαν ψηφιακό υλικό από το σπίτι του πρώην υπαλλήλου της HSBC, καταζητούμενου από τις ελβετικές αρχές, Ερβε Φαλτσιάνι, ο οποίος είχε καταγράψει παράνομα τα στοιχεία περισσότερων από 20.000 καταθετών.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…