Newsroom

Newsroom

"Μην ανακατεύεσαι ρε!": Το συγκλονιστικό βίντεο για την έμφυλη βία

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα δημοσίευσε ένα ολιγόλεπτο βίντεο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τη βία που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες

5b508eae1dc524e8208b45a9

«Τι κοιτάς, ρε χαμένη; Βλέπεις τίποτα παράξενο πάνω μου; Κάτω τα μάτια!». Έτσι ξεκινά το ολιγόλεπτο βίντεο που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του στο facebook το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα. 

Με τίτλο «Έμφυλη Βία – Don’t Skip» το εν λόγω βίντεο έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη βία που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες από τον σύζυγό τους. 

Τον ρόλο του άντρα στο σποτ παίζει ο ηθοποιός Ερρίκος Λίτσης, ο οποίος εμφανίζεται να μιλά με προσβλητικό και άσχημο τρόπο στη γυναίκα του, ενώ την ίδια ώρα, κοιτάζοντας ανά τακτά διαστήματα την κάμερα, ζητά από το θεωρητικό ακροατήριο των γειτόνων ή οπουδήποτε από εμάς «να μην ανακατεύεται» και «να κάνει skip».

«Η ζωή δεν είναι σαν το σινεμά. Στην πραγματικότητα 9 στις 10 γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν skip στην έμφυλη βία», αναφέρει στο τέλος του βίντεο ο ηθοποιός, παίρνοντας σαφή θέση κατά της έμφυλης βίας.

Δείτε το βίντεο:

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…