Newsroom

Newsroom

Οργή για τον θάνατο 80χρονης στην Ισπανία που της έκοψαν το ρεύμα

Έντονες αντιδράσεις στην Ισπανία, μετά τον θάνατο 80χρονης γυναίκας, στην οποία είχαν κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα. Η γυναίκα, η οποία αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς της, έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις τα ξημερώματα της Δευτέρας σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ένα κερί, το οποίο είχε ανάψει για να βλέπει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

582b7f531dc524141b8b4773

Οι αρχές είχαν κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα πριν από δύο μήνες στο σπίτι της γυναίκας, η οποία διέμενε με την εγγονή της στο Ρέους της Καταλονίας, καθώς δεν είχε πληρώσει τους λογαριασμούς της, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή του Ρέους.

Όπως επισημαίνουν πολλές οργανώσεις, χιλιάδες Ισπανοί είναι αντιμέτωποι με μια πραγματική «ενεργειακή φτώχεια» από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εκρηκτική άνοδο των ποσοστών ανεργίας σε συνδυασμό με την άνοδο του κόστους των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μεταξύ 2006 και 2015, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 56%, του φυσικού αερίου κατά 28% και του νερού κατά 43%.

Το 2015 οι δύο μεγαλύτεροι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος της Ισπανίας προέβησαν σε 506.482 διακοπές ηλεκτροδότησης.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…