Newsroom

Newsroom

Εκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στη νότιο Γαλλία

Ισχυρή έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Μαρκούλ στη Νότιο Γαλλία σημειώθηκε στις 11. 45 (τοπική ώρα) . Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν…

france

Ισχυρή έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Μαρκούλ στη Νότιο Γαλλία σημειώθηκε στις 11. 45 (τοπική ώρα) . Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες.Όπως μεταδίδει το France 3, η έκρηξη στο τμήμα του εργοστασίου επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων Centraco, προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο των αποβλήτων. Άμεσα δημιουργήθηκε μια περίμετρος ασφαλείας, προ του ένδεχομένου διαρροής ραδιενέργειας.
Σύμφωνα με την Le Figaro, από την έκρηξη ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, από τους οποίους ο ένας πολύ σοβαρά, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής.
Το εργοστάσιο διαχειρίζεται η εταιρεία Socodei, θυγατρική της EDF, της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρίας της Γαλλίας.
Μάλιστα, το Reuters που επικαλείται αξιωματούχο της ASN, αναφέρει ότι το εργοστάσιο επεξεργάζεται πυρηνικά απόβλητα και δεν περιλαμβάνει πυρηνικό αντιδραστήρα.
Βρέθηκε απανθρακωμένος
Τοπικό μέσο μετέδωσε ότι το σώμα ενός εργάτη βρέθηκε απανθρακωμένο προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ραδιενεργού διαρροής.
Εκπρόσωπος της Γαλλικής επιτροπής ενέργειας δήλωσε επίσης ότι “προς το παρόν δεν υπάρχει διαρροή. Ωστόσο όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής, περιμετρικά της εγκατάστασης έχει ήδη στηθεί ζώνη ασφαλείας.
http://www.ethnos.gr