Newsroom

Newsroom

Πρόστιμο 3 δισ. ευρώ στην Google ετοιμάζει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να επιβάλει πρόστιμο ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google, λόγω της τακτικής της στην προώθηση υπηρεσιών.

5738aa0d1dc524f3148b4703

Η Κομισιόν θεωρεί πως η Google κάνει χρήση της δεσπόζουσας θέσης της ώστε να προωθεί τις δικές της διαδικτυακές υπηρεσίες σε βάρος των αντίστοιχων ανταγωνιστικών. Η διαμάχη μεταξύ της Επιτροπής και της εταιρείας δεν είναι καινούρια, καθώς χρονολογείται από το 2010.

Τώρα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Sunday Telegraph» η Κομισιόν είναι αποφασισμένη να ανακοινώσει την επιβολή προστίμου-μαμούθ στην Google, ενδεχομένως εντός του επόμενου μήνα. Εκτός από το πρόστιμο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβάλει στην εταιρεία κυρώσεις, απαγορεύοντάς της να συνεχίσει την τακτική της χειραγώγησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης ώστε να προωθούνται οι δικές της υπηρεσίες σε βάρος ανταγωνιστικών.

Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο έως και το 10% των ετήσιων πωλήσεων, το οποίο σημαίνει ότι στην περίπτωση της Google μπορεί να υπερβεί τα έξι δισ. ευρώ. 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…