Πώς ζουν οι δώδεκα πρόσφυγες που πήρε μαζί του ο Πάπας

Σε τρία μικρά διαμερίσματα στη συνοικία Τραστέβερε της Ρώμης, ζουν οι τρεις οικογένειες προσφύγων που πήρε από τη Λέσβο ο Πάπας το προηγούμενο Σάββατο, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να μετακομίσουν σε πιο ευρύχωρα διαμερίσματα τα οποία αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται στο Βατικανό.

5717881b1dc524fd5e8b476a

Οι δώδεκα πρόσφυγες –έξι ενήλικες και έξι παιδιά- παρακολούθησαν εν τω μεταξύ και το πρώτο μάθημα ιταλικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινότητας όπου φιλοξενούνται.

Η Ντανιέλα Πομπέι, υπεύθυνη για τους πρόσφυγες, αφηγήθηκε ότι μόλις έφθασαν στο κέντρο υποδοχής, οι σύροι το συνέκριναν με «ένα πεντάστερο ξενοδοχείο». «Δεν θέλουμε να βρίσκονται σε ένα κέντρο στην περιφέρεια της Ρώμης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσής τους» υπογράμμισε η ίδια. Για αυτό ακριβώς τα μέλη των τριών οικογενειών «παρακολούθησαν τα πρώτα τους μαθήματα ιταλικής γλώσσας. Μια νέα ζωή ξεκινά για εκείνους. Άρχισαν ήδη να κάνουν περίπατους στο Τραστεβέρε» εξήγησε η υπεύθυνη.

Οι δώδεκα πρόσφυγες, των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν με το που πάτησαν το πόδι τους στη Ρώμη, αναμένεται το επόμενο διάστημα να καταθέσουν αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ιταλία.

ΛΑΡΚΟ: Απολύουν 45 εργαζόμενους σε εργολάβο – Τι αποκάλυψε το σωματείο εργαζομένων

ΛΑρκο

ΛΑΡΚΟ: Απολύουν 45 εργαζόμενους σε εργολάβο – Τι αποκάλυψε το σωματείο εργαζομένων

Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις έργου, εργαζομένων που πρόσφεραν στη ΛΑΡΚΟ μέσω εργολάβου, όπως αποκάλυψε με…