ΧΑ

Χρηστος Αβραμίδης

Εξοργιστικό: Αστυνομικοί τον τραμπούκισαν και τον συνέλαβαν γιατί έβγαζε βίντεο με το κινητό του! (video)

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας βλέπει το φως το δημοσιότητας, καθώς άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε νεαρό και τον συνέλαβαν επειδή έβγαζε βίντεο την κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας μετά την πορεία για την Παλαιστίνη.

astynomikos 1

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος ο συλληφθέντας και δημοσιεύσει το «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών», οι αστυνομικοί επιτίθενται στον νεαρό χωρίς ο ίδιος να έχει προχωρήσει σε καμία επιθετική ενέργεια.

Είναι, δε, εντυπωσιακό ότι οι αστυνομικοί που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τη νομιμότητα και τη δημοκρατία επιτίθενται πρώτοι και ο νεαρός που υποτίθεται ότι παραβιάζει την νομιμότητα, παρόλο που κινούνται εναντίον του πάνοπλοι άντρες και τον τραμπουκίζουν, βρίσκει την ψυχραιμία για να επικαλεστεί το νομικό πλαίσιο που του επιτρέπει να καταγράψει αυτό το βίντεο.

Το Documento και το Κουτί της Πανδώρας, επικοινώνησαν με τον συνήγορο του συλληφθέντα, Παναγιώτη Αντωνίου, ο οποίος δήλωσε:

«Ο εντολέας μου Μ.Σ την Τετάρτη μετά το τέλος της πορείας αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, τραβούσε με το κινητό του βίντεο, όταν αστυνομικοί των ΜΑΤ τον πλησίασαν απειλητικά ενώ η ενέργεια του δεν ήταν παράνομη με κανέναν τρόπο. Πριν προλάβει να δείξει ταυτότητα, να γνωστοποίησε τα στοιχεία του και να εξηγήσει το δικαίωμα του στη βιντεοσκόπηση με βάση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δέχτηκε χτύπημα, έπεσε στο έδαφος. Τελικά εντελώς αναίτια συνελήφθη για απείθεια. Το δικαστήριο του έχει αναβληθεί για 31/5, όπως συνέβη και στο δικαστήριο των δύο άλλων συλληφθέντων από τη διαδήλωση. Πρόκειται για μια προφανώς παράνομη και αναίτια αυθαίρετη σύλληψη».

Μετά από ένα ακόμα περιστατικό, όπου είναι εμφανές το ποιος παραβιάζει τη νομιμότητα, γεννιέται εκ νέου το ερώτημα προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό «Προστασίας του Πολίτη», Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Θα τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που οδήγησαν έναν πολίτη σε αυτήν την ταλαιπωρία, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο;

Κρούει τον κώδωνα ο ΕΟΔΥ: Πάνω από 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία

nosokomeio xania mikitas

Κρούει τον κώδωνα ο ΕΟΔΥ: Πάνω από 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχουν ενδείξεις μικροβιολογικής επιβάρυνσης,…