Newsroom

Newsroom

Κύπρος: Σάλος με τον Κουτσοκούμνη επειδή φόρεσε τη φανέλα της Τουρκίας

Ατυχής ήταν η επιλογή του Κωστάκη Κουτσοκούμνη να φορέσει τη φανέλα της Τουρκίας. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ έβαλε «φωτιά» στην Κύπρο, και πλέον δέχεται «πυρά» από την κυβέρνηση, ενώ οργισμένες είναι οι αντιδράσεις από Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και οπαδούς, που ζητούν την παραίτησή του.

570c08641dc5242e788b462a

Ο Κωστάκης Κουτσουκούμνης θα βρίσκεται αύριο στην Ελλάδα, για το κρίσιμο Δ.Σ της ΕΠΟ και είναι πιθανό να συναντηθεί με τον Σταύρο Κοντονή πριν πάει στα γραφεία της ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των FIFA/UEFA, που συναντήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες με τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Η επιλογή του Κουτσοκούμνη να εμφανιστεί με φανέλα της Τουρκίας σε φιλικό ματς έβαλε «φωτιά» στην Κύπρο και τον έφερε αντιμέτωπο με οργισμένες αντιδράσεις. Ακόμα και η κυβέρνηση τον «άδειασε» μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Το οξύμωρο, βέβαια, είναι ότι ο Κουτσοκούμνης έρχεται στην Ελλάδα για να βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε FIFA/ΕΠΟ-Κοντονή, αλλά την ίδια ώρα οι συμπατριώτες του, ζητούν από τον ίδιο να παραιτηθεί από την θέση του και να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης:

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η Κυβέρνηση επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Παρά το γεγονός ότι το όλο θέμα δεν άπτεται πολιτικών αποφάσεων της Κυβέρνησης ή εν γένει πολιτικών δραστηριοτήτων, αλλά δραστηριοτήτων μιας ανεξάρτητης αθλητικής Ομοσπονδίας, η Κυβέρνηση πιστεύει ότι κάθε ενέργεια οποιασδήποτε Ομοσπονδίας ή Σωματείων ή εκπροσώπων τους δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων με βάση και τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως όταν εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικό».

Εντονη ήταν και η αντίδραση από την ΕΔΕΚ, η οποία με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτησή του. «Αναμέναμε από τον κ. Κουτσοκούμνη τη δημόσια απολογία του και την άμεση παραίτηση του. Αν είναι ποτέ δυνατόν ο κ. Κουτσοκούμνης να μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού μέσω της τουρκικής σημαίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη αναφέρει ότι το τουρκικό κρατικό σύμβολο συνεχίζει να αποτελεί το σύμβολο της κατοχής στην Κύπρο. 

«Ευαγγελισμός»: Σκληρή απάντηση Παπανικολάου σε Γεωργιάδη – «Λέει ψέματα, να τον μαζέψει ο Μητσοτάκης» (ηχητικό)

adonis 5

«Ευαγγελισμός»: Σκληρή απάντηση Παπανικολάου σε Γεωργιάδη – «Λέει ψέματα, να τον μαζέψει ο Μητσοτάκης» (ηχητικό)

Κατέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη, ο γγ της ΟΕΝΓΕ

Εξοργιστικό: Αστυνομικοί τον τραμπούκισαν και τον συνέλαβαν γιατί έβγαζε βίντεο με το κινητό του! (video)

astynomikos 1

Εξοργιστικό: Αστυνομικοί τον τραμπούκισαν και τον συνέλαβαν γιατί έβγαζε βίντεο με το κινητό του! (video)

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας βλέπει το φως το δημοσιότητας, καθώς άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν…

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

παπακω κατρακειο

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

Το θέατρο γέμισε με παλαιστινιακές σημαιες και ο κόσμος φώναζε «Λευτεριά στη Παλαιστίνη».