Newsroom

Newsroom

Αρχίζει η προεκλογική περίοδος

Εντός των επόμενων ημερών, και για την ακρίβεια μόλις δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για τον Ενιαίο Φορέα…

ekloges 4 1

Εντός των επόμενων ημερών, και για την ακρίβεια μόλις δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας, που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία, θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο  νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία ορίζονται τα εξής: «Προεκλογική περίοδος για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου είναι το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσης, η προεκλογική περίοδος αρχίζει από τη δημοσίευσή της».

Επομένως, ειδικά για αυτές τις εκλογές, η προεκλογική περίοδος θα είναι λίγο μεγαλύτερη από δύο μήνες και θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες.

Τι σημαίνει, όμως, προεκλογική περίοδος; Σημαίνει ότι εφαρμόζονται οι περιορισμοί στις τηλεοπτικές εμφανίσεις υποψηφίων. Ειδικότερα, προσωπικές συνεντεύξεις ή συμμετοχή σε οργανωμένες συζητήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των δελτίων ειδήσεων) επιτρέπεται από δύο φορές σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας. Αντίθετα, για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας και για τις ιστοσελίδες, επιτρέπεται μία εμφάνιση.

Αντίθετα, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, έχει προαναγγείλει ότι δε θα ισχύσουν οι γνωστοί περιορισμοί στη δημοσίευση δημοσκοπήσεων, και αυτές θα επιτρέπονται μέχρι και την Παρασκευή πριν την ημέρα των εκλογών.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…