Newsroom

Newsroom

Χάνει έδαφος η Μέρκελ

Την πρωτιά στην κατάταξη με τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας χάνει η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από την Χανελόρε Κραφτ, θριαμβεύτρια…

Την πρωτιά στην κατάταξη με τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας χάνει η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από την Χανελόρε Κραφτ, θριαμβεύτρια των πρόσφατων εκλογών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, στην τρίτη θέση βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ. Στις δύο τελευταίες θέσεις και με καθοδική τάση βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν την προτίμηση του 34% των ερωτώμενων, οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 32%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες φθάνουν το όριο του 5%, και οι Πράσινοι υποχωρούν κατά 1% στο 13%. Η Αριστερά παραμένει σταθερή στο 5% και οι Πειρατές στο 7%. Με αυτά τα αποτελέσματα πάντως, κυβερνητική πλειοψηφία δεν σχηματίζουν ούτε οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Φιλελεύθερους, αλλά ούτε και οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Πράσινους.


Κασσελάκης για VIP ασθενείς στο ΕΣΥ: «Νομίζετε ότι έχετε ίσα δικαιώματα στη δημόσια Υγεία;»

Screenshot 2023 10 29 205356

Κασσελάκης για VIP ασθενείς στο ΕΣΥ: «Νομίζετε ότι έχετε ίσα δικαιώματα στη δημόσια Υγεία;»

Δριμύ κατηγορώ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

skoni

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε στην Αττική