Newsroom

Newsroom

Υφεση και το 2015 προβλέπει ο Economist – Αποκλείει κούρεμα χρέους

Μικρή περαιτέρω συρρίκνωση το 2014 και ανάπτυξη το 2015 προβλέπει ο συντάκτης ευρωπαϊκών οικονομικών του βρετανικού περιοδικού “The Economist”, Πολ…

eyro

Μικρή περαιτέρω συρρίκνωση το 2014 και ανάπτυξη το 2015 προβλέπει ο συντάκτης ευρωπαϊκών οικονομικών του βρετανικού περιοδικού “The Economist”, Πολ Γουάλας (Paul Wallace), ο οποίος δεν βλέπει “συγχώρεση” για τα δάνεια από τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική, ο Πολ Γουάλας επεσήμανε ότι “η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί και πάλι, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό, και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2015” υποστηρίζοντας ωστόσο ότι το πλεόνασμα “έχει επιτευχθεί”. “Το πρόγραμμα βεβαίως προβλέπει πολύ μεγαλύτερα πλεονάσματα τα οποία θα πρέπει να επιτευχθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα” πρόσθεσε ο συντάκτης του Economist.

Σε ότι αφορά το μέλλον του ελληνικού χρέους, ο κ. Γουάλας εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει “συγχώρεση” για τα δάνεια που της χορηγήθηκαν από τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ σημείωσε ότι “ίσως μετριαστεί το βάρος μέσω περαιτέρω επέκτασης των προθεσμιών εξόφλησης”.

Τελος, ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι η μεταρρύθμιση του κράτους και ο διαχωρισμός της είσπραξης των φόρων από τη διαδικασία της εποπτείας, αλλά και η επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας. “Θα πρέπει να λειτουργήσουν καλύτερα οι εγχώριες αγορές, μέσω της απαλλαγής κανονισμών οι οποίοι καταπνίγουν την ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον, θα πρέπει να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δεν θα βελτιώσουν απλώς τα δημόσια οικονομικά, αλλά επίσης θα καταστήσουν την οικονομία πιο αποτελεσματική μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδυτών οι οποίοι θα μεταφέρουν τεχνογνωσία” κατέληξε ο Πόλ Γουάλας.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή