Χέρι – χέρι Χιώτης και Ποτάμι στην προπαγάνδα για τους "εξαφανισμένους" πρόσφυγες (Διάλογοι)

Πλήρης ταύτιση απόψεων -πόσο μάλλον ερωτημάτων- προκύπτει μεταξύ του Βασίλη Χιώτη και του Ποταμιού, όπως αποδεικνύεται και από τις σημερινές εξελίξεις για τους 3.122 πρόσφυγες και μετανάστες που… εξαφανίστηκαν.

56f299ec1dc524740a8b4933

Ο πρώτος, αφού έθεσε τα ανάλογα ερωτήματα, άφησε υπαινιγμούς πως οι πρόσφυγες μπαίνουν… κάτω από το χαλί, ενώ το κόμμα του Θεοδωράκη -που προφανώς ακούει το σταθμό που εκπέμπει από τη Μιχαλακοπούλου- θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει

με ανάλογο ύφος σχετική ανακοίνωση.

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ΒΗΜΑ FM, Βασίλης Χιώτης, στην πρωινή του εκπομπή είχε την απορία για το πού μπορεί να πήγαν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες που έλειπαν από τη λίστα των επίσημων στοιχείων του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Ο κ. Χιώτης όμως δεν μπήκε στον κόπο να πάρει ένα τηλέφωνο για να λάβει μία επίσημη ενημέρωση από το συντονιστικό.

«Είπαμε, να μαγειρεύετε τις συντάξεις, τα φορολογικά, να κάνεις μείωση και να λες ότι παίρνω αύξηση, άντε να το καταλάβω. Μην αρχίσουμε τώρα και κρύβουμε και μετανάστες κάτω από το χαλί» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χιώτης, γεγονός που οδήγησε τον συμπαρουσιαστή του, Νότη Παπαδόπουλο, στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση «εξαφανίζει τους πρόσφυγες» για να δείξει πως η συμφωνία υλοποιείται.

Η στιχομυθία, όπως διημείφθη, στην εκπομπή:

Χ: Υπάρχει κάτι παράδοξο στα σημερινά στοιχεία των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τα στοιχεία που λάβαμε πριν από λίγο από το ΥΠΕΘΑ που έχει την εποπτεία, χθες 260 παράτυποι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορά μας. Χθες, το σύνολο των μεταναστών -σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία- που είχαμε στην Ελλάδα ήταν 52.200 άνθρωποι, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι παραμένοντες στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες είναι 49.085. Ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν 3.000 άνθρωποι, μήπως μπορεί κάποιος να μας το εξηγήσει;

Π: Έγινε πράξη αυτό που εκτιμούσε η κ. Τασία…

Χ: Πιάσανε τα μαγικά της κ. Τασίας; Διότι, αφού τα σύνορα είναι κλειστά και η διαδικασία επαναπροώθησης δεν έχει ξεκινήσει, πώς είναι δυνατόν από χθες μέχρι σήμερα να μειώθηκαν κατά 3.000 ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων; Όταν μάλιστα άλλοι 260 καινούριοι ήρθαν χθες. Αν μπορεί κάποιος να μας το εξηγήσει αυτό πολύ θα το εκτιμούσαμε. Ή προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αρχίζω να πιστεύω ότι μαγειρεύουν και αυτά τα στοιχεία. Είπαμε, να μαγειρεύετε τις συντάξεις, τα φορολογικά, να κάνεις μείωση και να λες ότι παίρνω αύξηση, άντε να το καταλάβω. Μην αρχίσουμε τώρα και κρύβουμε και μετανάστες κάτω από το χαλί.

Π: Έχει αρχίσει να ισχύει η συμφωνία και έχει αποτέλεσμα. Εξαφανίζει τους πρόσφυγες!

Χ: Λες;

Π: Ε, βέβαια. Είναι σαφές…

Χ: Τι να σου πω…

Χέρι – χέρι με το Ποτάμι

Το Ποτάμι πήρε τη σκυτάλη από εκεί που την άφησαν Χιώτης και Παπαδόπουλος, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση, καθόσον τα σενάρια που ακούστηκαν στο σταθμό του ΔΟΛ φάνηκαν πιστευτά και… τεκμηριωμένα.

Η ανακοίνωση:

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση προκύπτει ότι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα 3.122 λιγότεροι πρόσφυγες και μετανάστες σε σύγκριση με χθες (χθες ήταν 52.207 και σήμερα 49.085). Το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι: τι απέγιναν τόσοι άνθρωποι σε μια μέρα; Επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία; Είναι λάθος τα στοιχεία που δίνονται; Έφυγαν από την Ελλάδα για άλλους προορισμούς; Αν ναι, αυτό έγινε νόμιμα ή παράτυπα; Αναμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης.

«Οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια»

Πριν την έκδοση της επίσημης ανακοίνωσης, πηγές από το Συντονιστικό ανέφεραν χαρακτηριστικά στο koutipandoras.gr πως τα επίσημα στοιχεία δεν προκύπτουν μετά από πρωινές αναφορές στρατιωτικού τύπου, όπως θα θυμούνται όσοι έχουν υπηρετήσει την πατρίδα. Πολλοί πρόσφυγες λόγω του ότι διαμένουν σε ανοιχτά κέντρα μπορεί να βρίσκονται εν κινήσει ή οτιδήποτε άλλο. «Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι δεν έχουν φύγει και ούτε τους κρύβουμε».

Η επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Συντονιστικούμ Γιώργου Κυρίτση:

Αν το Ποτάμι παρακολουθούσε συστηματικά τους πίνακες ροών που δίνονται κάθε μέρα στη δημοσιότητα, δεν θα κατέφευγε σε θεωρίες συνωμοσίας που δημιουργούν σύγχυση.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο συνολικός αριθμός αυξομειώνεται από μέρα σε μέρα, κάτι που έχει να κάνει με το ενοποιημένο σύστημα καταγραφής, όπως αναφέρεται και σε σχετική σημείωση που υπάρχει κάθε μέρα στον πίνακα.

Τέτοιες περιπτώσεις αυξομείωσης των αριθμών παρατηρούνται όταν υπάρχουν μετακινήσεις εν εξελίξει της ώρα της καταγραφής (με πλοία, λεωφορεία κ.λπ.), όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.

Οι άνθρωποι δεν είναι «σκουπίδια» για να τους σπρώχνεις κάτω από το χαλί και η Ελλάδα είναι δημοκρατία, δεν «εξαφανίζει» ανθρώπους.

Σε ό,τι αφορά την σχεδόν πανηγυρική διαπίστωση του Ποταμιού ότι δήθεν οι ΜΚΟ φεύγουν, θα τους συμβουλεύαμε να πληροφορηθούν καλύτερα τι συμβαίνει και να μην παίζουν με όρους τηλεοπτικής δημοσιότητας και πλακίτσας με ευαίσθητα ζητήματα, τα οποία δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και φτηνό λαϊκισμό.

Τα επίσημα στοιχεία για τις 23/3/2016

Τα επίσημα στοιχεία για τις 22/3/2016

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη