Τσίπρας: Ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής

“Ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, που παρουσιάστηκε απόψε. Μετά την…

tsipras 86

“Ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, που παρουσιάστηκε απόψε.

Μετά την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πόλεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε “μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα νίκης, μήνυμα αλληλεγγύης από την άλλη γωνιά της Ευρώπης” και τόνισε πως τη σημερινή Ευρώπη “της κυρίας Μέρκελ και των τραπεζιτών, εμείς θα την αλλάξουμε, με τη ψήφο και με τους αγώνες μας”.

“Η δική μας Ευρώπη είναι η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης. Αυτήν την Ευρώπη, την Ευρώπη, την Ευρώπη της κας Μέρκελ και των τραπεζιτών, εμείς θα την αλλάξουμε. Με τη ψήφο και με τους αγώνες μας. Αν αυτή η Ευρώπη, κι αυτή η Ελλάδα αρέσουν σε κάποιους, τότε ας πειθαρχήσουν στις γερμανικές εντολές. Ας στηρίξουν κι ας ψηφίσουν εκείνους που και με επίσημη γερμανική βούλα αναδείχτηκαν οι καλύτεροι εν Ελλάδι αντιπρόσωποι των γερμανικών συμφερόντων, των συμφερόντων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.”

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως “Ένα είναι το διακύβευμα σε όλη την Ευρώπη: Με την Μέρκελ ή με την αριστερά; Με τα μνημόνια μέχρι το 2040 ή με μια γενναία και αποφασιστική φυγή προς τα μπρος με το πρόγραμμα σωτηρίας και ανάπτυξης που προτείνει η Αριστερά;” 

Ακόμη, όπως ξεκαθάρισε: “Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την ανατροπή που ταυτίζεται με την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Με τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας. Με την ακύρωση των μνημονίων και των 400 εφαρμοστικών τους νόμων. Με την ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Με την κατάργηση κάθε μέτρου που έχει οδηγήσει σε εργασιακό μεσαίωνα.”

Παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής” υποστήριξε και τόνισε πως “Ποτέ άλλοτε δε καταφέραμε να συμπυκνώσουμε σε ένα ψηφοδέλτιο τόσο αποτελεσματικά, την εμπειρία και τη συλλογική σοφία, με την αγωνιστικότητα και το ριζοσπαστισμό. Τη γνώση της διανόησης με το αυθόρμητο των κινημάτων. Το νεανικό με το ώριμο. Στο ψηφοδέλτιό μας εκφράζονται και εκπροσωπούνται: η αντίσταση, η αντιδικτατορική πάλη, τα δημοκρατικά κινήματα, τα σκιρτήματα λαϊκής πρωτοβουλίας, οι συλλογικότητες, η εργατική τάξη, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι γυναίκες, η κοινωνική αλληλεγγύη. Όλοι οι μεγάλοι και μικροί αγώνες των καιρών μας. Αλλά και η σύγχρονη ιστορία των αγώνων του λαού μας.”

Για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως “σε κάθε όνομά του αναπνέει μια παρότρυνση: Έλληνες σηκωθείτε” και διευκρίνισε πως “Χρέος μας είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής. Χρέος μας είναι κανένας άνθρωπος μόνος του απέναντι στη θύελλα της κρίσης και των μνημονίων. Χρέος μας είναι μια κοινωνία αλληλεγγύης κι όχι μια κοινωνία διάλυσης και υποταγής. Χρέος μας είναι να απαλλάξουμε το αύριο από τις υποθήκες που του φόρτωσαν ξένοι και εγχώριοι έμποροι λαών και εθνών.”  

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως “Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί. Όσοι παρανόμησαν χαρίζοντας στους ολιγάρχες τις τράπεζες που αναπνέουν ακόμα χάρη στα δισεκατομμύρια που χρεώνονται στους πολίτες. Όσοι εγκλημάτησαν ξεπουλώντας με ύποπτες διαδικασίας δημόσιο πλούτο. Όσοι εκβίασαν ανθρώπους, βίασαν το περιβάλλον και παραβίασαν τους νόμους της χώρας θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Θα κριθούν από τη δικαιοσύνη.” 

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να μην φοβηθούν και να ανατρέψουν τους συσχετισμούς. “Να ανατρέψουμε την πιο σκληρή, την πιο ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα” ανέφερε και συνέχισε “Να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. “Εμπρός λαέ! Μην τους φοβηθείς” είναι το σύνθημά μας. Μην τους φοβηθούμε γιατί αυτός είναι ο στόχος τους. Ένα κράτος φόβου, ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, σε μία Ευρώπη που θα ηγεμονεύουν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι.” 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη