Newsroom

Newsroom

Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τα Ίμια

Τουρκικό ελικόπτερο AB-412 πέταξε πάνω από τα Ίμια, σε ύψος 100 ποδιών, στις 07:59 σήμερα. Στη συνέχεια εξήλθε του FIR Αθηνών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

589b6e451dc5240b118b49ce

Μέχρι
στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές
περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Προειδοποίηση από την Άγκυρα την Πέμπτη

Χθες το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της με αφορμή την διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα 5» που διεξάγεται μέχρι τις 4 Νοεμβρίου στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου είχε εκδώσει προκλητική ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Ρόδο είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή επικαλούμενο την συμφωνία των Παρισίων το 1947 που, όπως λένε, απαγορεύει στρατιωτική δραστηριότητα στη Ρόδο.

«Έτσι, αυτή η στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιείται στη Ρόδο παραβιάζει την διεθνή νομοθεσία» λέει η ανακοίνωση, που παράλληλα ισχυρίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει «προειδοποιήσει την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για τη σημασία της αποφυγής μονομερών ενεργειών, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση στο Αιγαίο».

«Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουμε ότι περιμένουμε από την Ελλάδα να αποφεύγει τέτοιες εχθρικές κινήσεις που παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία και καλούμε τρίτες χώρες να μην συμμετέχουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας» ολοκληρώνει λέγοντας η ανακοίνωση.  

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη