Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Κόψτε τις επιδοτήσεις στους 5 ιδιώτες και δώστε δωρεάν ρεύμα στους φτωχούς.

Να διακοπούν οι επιδοτήσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ προς τους πέντε ιδιώτες που παράγουν ρεύμα απο φυσικό αέριο για να…

keraki

Να διακοπούν οι επιδοτήσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ προς τους πέντε ιδιώτες που παράγουν ρεύμα απο φυσικό αέριο για να μπορεί να δοθεί δωρεάν ρεύμα στους μη έχοντες και χαμηλότερες τιμές στην βιομηχανία και χαλυβουργία, χωρίς επιβάρυνση της ΔΕΗ.

Αυτή ειναι η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση της πρότασης… φιλανθρωπίας να επιμεριστεί το κόστος του ρεύματος των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν σε όλους τους πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με επιβάρυνση μισού ευρώ στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του τομέα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκο και Ευ. Ουζουνίδου, οι εξαγγελίες Μανιάτη δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς αποτελούν “επικοινωνιακές φωτοβολίδες”.

Οι δυο βουλευτές κατέθεσαν σειρά προτάσεων για τα νοικοκυριά που ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται η δωρεάν παροχή ρεύματος 300 κιλοβατώρων το μήνα, σε όλους όσοι ειναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Το κόστος αυτής της πρότασης υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εξευρεθούν μέσω της διακοπής των επιδοτήσεων ύψους 400 εκ. ευρώ που λαμβάνουν κάθε χρόνο πέντε ιδιώτες επιχειρηματίες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα απο φυσικό αέριο. Με τον τρόπο αυτό, αναφέρουν θα μπορέσει να δοθεί και φτηνό ρεύμα στην ενεργοβόρο βιομηχανία και στη χαλυβουργία, χωρίς να επιβαρύνεται η ΔΕΗ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί σε κάθε περίπτωση να δοθεί άμεση εντολή να επανασυνδέσει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όλους τους φτωχούς οικιακούς καταναλωτές.

Επιπλέον, ζητούν τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο ώστε να αγοράζει ο καταναλωτής στα 0,9 ευρώ το λίτρο. 

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…