ΣΥΡΙΖΑ για 16ωρο: «Να μην διανοηθεί καν ο Γεωργιάδης – Δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς»

Αν φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα, προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων»

syriza mm3

«Να μην διανοηθεί καν», προειδοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση, «να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν θα βρει απέναντί του τον «κόσμο της Αριστεράς», όπως προκλητικά δήλωσε, «αλλά το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας».

«Ακόμα ένα βήμα στην εργασιακή ζούγκλα»

Ως ένα ακόμη βήμα στην εργασιακή ζούγκλα χαρακτηρίζει το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις δηλώσει Γεωργιάδη για 16ωρη δουλειά, προειδοποιώντας ότι η νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας, θα οδηγήσει μαθηματικά σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, λόγω της υπερβολικής καταπόνησης.

«Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλέον το δικαίωμα (!) να εργάζονται μέχρι την πλήρη εξάντληση, προκειμένου να έχουν ένα επαρκές εισόδημα για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, καθώς οι συνεχόμενες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια και ενοίκια σε συνδυασμό με τις  πενιχρές αυξήσεις στους μισθούς, έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση των πραγματικών εισοδημάτων» τονίζει το τμήμα εργατική πολιτικής αναφερόμενο στις δηλώσεις Γεωργιάδη ξεκαθαρίζοντας:

«Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που επιδιώκει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, για εργασιακά δικαιώματα, προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ακόμα ένα βήμα στην εργασιακή ζούγκλα προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Α. Γεωργιάδης, με τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό, θα επιτραπεί η εργασία για δύο συνεχόμενα 8ωρα σε διαφορετικούς εργοδότες, εφόσον το επιθυμεί ο εργαζόμενος!

Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλέον το δικαίωμα (!) να εργάζονται μέχρι την πλήρη εξάντληση, προκειμένου να έχουν ένα επαρκές εισόδημα για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, καθώς οι συνεχόμενες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια και ενοίκια σε συνδυασμό με τις  πενιχρές αυξήσεις στους μισθούς, έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση των πραγματικών εισοδημάτων.

Η νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας, λόγω της υπερβολικής καταπόνησης, θα οδηγήσει μαθηματικά σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων που ήδη έχουν σημειώσει ρεκόρ, εξαιτίας της πλήρους απαξίωσης της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και της υποβάθμισης της Επιθεώρησης Εργασίας. Το τραγικό αποτέλεσμα θα είναι δυστυχώς περισσότεροι τραυματισμοί και θάνατοι εργαζομένων, αλλά και έκθεση σε κίνδυνο και όσων σχετίζονται με τις παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες.

Προφανώς όλα αυτά δεν αφορούν τον υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση, για την οποία οι συνεχείς θάνατοι εργαζομένων σε εργατικά δυστυχήματα είναι απλές στατιστικές.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που επιδιώκει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, για εργασιακά δικαιώματα, προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, πραγματικές αυξήσεις τους μισθούς και καταπολέμηση της αισχροκέρδειας που φτωχοποιεί καθημερινά τους εργαζόμενους και  την κοινωνική πλειοψηφία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης, ως άξιος συνεχιστής του κ. Χατζηδάκη, αποκάλυψε σήμερα το εφιαλτικό σκηνικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους.

Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει 16 ώρες δουλειά την ημέρα με δύο 8ωρα σε δύο εργοδότες.

Και αυτό – κατά τον κ. Γεωργιάδη – θα είναι «προσωπική απόφαση» του εργαζόμενου. Με λίγα λόγια, ο εκβιασμός βαφτίζεται «επιλογή» την ώρα που η ακρίβεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι χαμηλοί μισθοί πλήττουν τον κόσμο της εργασίας.

Να μην διανοηθεί καν ο κ. Γεωργιάδης να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα. Δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη